Във Франция сложиха Емил Костадинов сред 4-мата, навредили най-много на футбола им


Във Франция сложиха Емил Костадинов сред 4-мата, навредили най-много на футбола им
Снимка: БГНЕС

59213 0

Във Франция отново се присетиха за един от най-големите си кошмари - елиминирането им от квалификациите за Мондиал 1994 от България. Авторът на победния гол за "лъвовете" - Емил Костадинов, пък беше "поставен на масата" на тези, които са белязали френския футбол, редом до Харалд Шумахер, Марко Матераци и Емилиано Мартинес.

Френското издание sport.gentside.com нарича Костадинов "кошмарът на французите" и "архитектът на френския провал за Мондиал 1994". За четиримата медията пише следното:

"Тези мъже са навредили на французите и са създали враждебност, която изглежда вечна. В последните моменти от мача на 17 ноември, когато Франция вярваше, че има своя билет за Новия континент, българинът успя да измами Бернар Лама с прекрасен гол".

От sport.gentside.com се поинтересуваха какво прави днес "палачът на сините" от 1993 г.". "Дългата кестенява коса все още остава активен в професионалния футбол. Колегите ни от "L'Equipe" имаха възможност да го посетят и да го върнат към знаменития екшън през юни 2023 г. В момента Емил Костадинов е технически директор на националния отбор на България", пишат те.

"Този гол промени живота ми като професионален играч, но най-вече като мъж. След това всичко се промени, погледите върху мен бяха различни. Благодарение на този гол се класирахме за Световното първенство и стигнахме до полуфиналите. Да, това е основният мач в моя живот", е цитиран да казва бившият национал. А ето как коментира гола на Костадинов легендата Тиери Анри. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички