Акценти


виж всички

SL 360


виж всички

Летни олимпийски игри - Токио 2020 – последни новини


Новини и резултати от Олимпийските игри – Токио 2020

Всички новини, резултати и класации по медали от Олимпийските игри 2020, които се провеждат в Токио, Япония, може да следите на страниците на Sportlive.bg.

Основна част от вниманието на нашия екип ще бъде посветено на най-голямото спортно събитие през 2021 година – Олимпийските игри в Токио, Япония. По програма, те трябваше да се проведат през лятото на 2020 година, но заради обявената пандемия всички големи спортни събития бяха отменени. След Евро 2020 обаче и Олимпийските игри в Токио ще се проведат през 2021 година.

Спортове на Олимпийските игри

Токио 2020 ще се проведе в рамките на по-малко от месец, но въпреки това имаме рекорден брой спортове, след като 33 спорта бяха одобрени през 2017 година. В Япония ще видим и 5 нови спорта, като трябва да отбележим, че тяхното добавяне е следствие на желанието за по-голяма и широка млада аудитория (скейтбординг, например, е една от новите дисциплини на Олимпийските игри.

Дати на провеждане на Олимпийските игри

Само в рамките на две седмици ще се проведе цялата Олимпиада, като зрителите ще станат свидетели на 339 състезания, разпределени между 50 дисциплини от общо 33 спорта. Официалният старт на Игрите в Токио е на 23-и юли, когато ще е и церемонията по Откриване на Летните олимпийски игри, но всъщност „неофициалното“ начало е на 21-и юли, когато стартират два спорта – футбол и софтбол. Закриването на Олимпийските игри е на 8-и август с нова страхотна церемония от страна на домакина Япония, но за съжаление всички събития по време на Игрите фенове по съоръженията няма да има заради ситуацията с вируса в страната.

България на Олимпийските игри

България ще вземе участие на Игрите в Токио 2020, но за съжаление с рекордно малко представители – едва 43! На последните Олимпийски игри родните представители завоюваха само 3 медала (1 сребърен, 2 бронзови). Все пак има сериозни очаквания за олимпийски медали от страна на „лъвовете“, като най-големи надежди има в художествената гимнастика, борбата и бокса. Напълно възможно е България да получи още една „изненада“, както стана с Мирела Демирева, от която не се очакваше медал в Рио де Женейро, но въпреки това тя се добра до призовата 3-ка, завоювайки единственото сребро за страната ни.

Виж още
Реклама
Избрано от Висша лига

"Отвличания, грабежи и корупция: Откъде са парите на Роман Абрамович - разследване"

Руският олигарх Роман Абрамович продължава да бъде едно от най-обсъжданите имена във Великобритания. Собственикът...

Реклама
Най-четени новини

виж всички