Байерн Мюнхен, Барселона и Манчестър Юнайтед в борба за млада надежда на Аякс


Байерн Мюнхен, Барселона и Манчестър Юнайтед в борба за млада надежда на Аякс
Снимка: Gulliver/GettyImages

3405 0

Европейските грандове Байерн Мюнхен, Барселона и Манчестър Юнайтед са готови да влязат в оспорвана борба за полузащитника на Аякс Райън Гравенберх, чийто договор е до 2023 година.

Още през изминалото лято каталунците и „червените дяволи“ се опитаха да привлекат 19-годишния нидерландец в редиците си, но до сделка така и не се стигна. Двата тима обаче не са готови да се откажат и имат готовност да излязат на пазара с апетитни оферти до Аякс.

От друга страна, Байерн Мюнхен вече е влязъл в разговори с агента на Гравенберх Мино Райола и двете страни са се договорили за личните условия на футболиста. Баварците ще се опитат да купят младока за сумата от 25 милиона евро въпреки исканите от Аякс 35 милиона. В Байерн обаче играчът ще трябва да се бори за игрово време с имена като Йошуа Кимих, Леон Горецка и Марсел Забицер.

Гравенберх се превърна в най-младия футболист, влизал в игра за Аякс през 2018 година - едва на 16-годишна възраст. До момента е записал 93 мача за нидерландския шампион, както и 10 за националния отбор на Нидерландия – два от които на Европейското първенство миналото лято. Той има важна роля за своя тим като дефанзивен полузащитник, но това не му пречи да покрива голяма част от терена благодарение на своята издръжливост. 

Гравенберх не е единственият талант, свързван с трансфер в каталунците, като дори наскоро цел на Барселона посочи, че трансферът в клуба през лятото ще бъде далеч по-лесен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички