Левандовски счупи рекорд, който скоро няма кой да задмине


Левандовски счупи рекорд, който скоро няма кой да задмине
Снимка: Getty Images

4001 0

Полската суперзвезда Роберт Левандовски счупи пореден рекорд с двете си попадения в мача между Байерн Мюнхен и Унион Берлин, завършил при разгромното 4-0. Освен, че нападателят вкара 31-ото си попадение за сезона, с които е едноличен лидер при голмайсторите, Левандовски изравни рекорда на баварската легенда Герд Мюлер за повече от 30 гола на сезон в немската Бундеслига. Така вече и двамата имат по пет сезона с повече от 30 попадения, като активният състезател има всички предпоставки да стане едноличен лидер.

33-годишният футболист беше точен от дузпа през първото полувреме на “Алианц Арена”, а през втората част се отчете с още едно попадение. По-рано Кингсли Коман и младият защитник Танги Нианзу също се разписаха, като убедителната победа осигури преднина от 7 точки пред “жълто-черните” от Дортмунд, които днес гостуват на Кьолн в късния мач от неделната програма.

След победата на Байерн всички погледи бяха насочени към Левандовски, който достигна 45 гола във всички турнири до този момент. Този успех той реализира след само 37 мача. Полякът и покойният Мюлер ще останат още дълго време на върха, тъй като останалите, минавали 30 гола за сезон, не са го правили повторно. Сред осъществилите го личи името на активния Пиер-Емерик Обамеянг, който заби 31 попадения при последния си пълен сезон в Бундеслигата като играч Борусия Дортмунд, а след това записа не чак толкова добри цифри в Англия с екипа на Арсенал. От началото на тази календарна година габонецът прави фурор в Барселона.

Поредният подобрен рекорд на полския национал идва в момент на трескави спекулации относно бъдещето на нападателя в Мюнхен, където пристигна през 2014г. като свободен агент от Борусия Дортмунд. След 8 години на “Алианц Арена” играчът има само още една година контракт с отбора си, а към този момент договорът не е удължен, което искрено води до раздразнение във феновете. Кой е виновен за това положение обаче не е ясно.

Бившата звезда на Байерн и селекционер на България Лотар Матеус наскоро посочи с пръст бившите си колеги, като ги нарече "неуважителни", след като все още не са предложили договор на звездата си. Маркус Бабел пък обвини именно Левандовски за виновен за неуспешните преговори.

Полякът е лидер през този сезон с 31 гола и една асистенция в местната Бундеслига, докато прекият му преследвач в лицето на чешкия национал Патрик Шик е с 11 гола по-малко и също една асистенция. Ерлинг Холанд затваря тройката с 16 гола и 5 асистенции. А ето какво каза относно Лева президентът на "баварците".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички