Феновете на Манчестър Юнайтед възобновяват протестите срещу фамилията Глейзър


Феновете на Манчестър Юнайтед възобновяват протестите срещу фамилията Глейзър
Снимка: Getty Images/Guliver

1447 0

Привържениците на Манчестър Юнайтед планират протест срещу собствениците на тима - фамилията Глейзър. Той ще се състои преди мача в събота (16 април) от Висшата лига с последния в класирането Норич на "Олд Трафорд".

От години ръководните фактори в тима търпят критики и обвинения, че английският колос не се управлява далновидно и не печели трофеи. Група запалянковци, наречена "The 1958", организира протестно шествие, което ще завърши на клубната площадка преди началото на срещата. 

Феновете излязоха с гневно изявление в социалните мрежи: "Това е началото на постоянни, непрестанни, мирни и законни протести и действия срещу нашите собственици.

Нищо няма да се промени, ако не се премахне главата на змията. Тя е гнила и започва отгоре надолу, както всеки бизнес. Клубът е в безпорядък, така че трябва да действаме", се казва в публикацията.

Миналата година в края на април Ман Юнайтед и "Глейзър" заявиха участие в Европейската Суперлига, която просъществува едва 72 часа. Решението им отприщи сериозно недоволство, което предизвика гневен отпор от страна на привържениците. Те предприеха крайни действия и нахлуха на "Олд Трафорд" преди началото на мач срещу Ливърпул.

Наложи се Джоел Глейзър да поднесе извинение на любителите на "червените дяволи" и оттогава той се опитва да се сближи с тях, но стремежите му не дават задоволителен резултат.

Звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо пък се забърка в скандал с фен след загубата срещу Евертън с 0:1

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички