Защо когато Пол Скоулс си изпусне нервите - изобщо не е добре да си му в обсега? (ВИДЕО)


Защо когато Пол Скоулс си изпусне нервите - изобщо не е добре да си му в обсега? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2437 0

Като заговорим за най-добрите полузащитници, които Висшата лига е срещала, споменаваме имена като Франк Лампард, Стивън Джерард, Патрик Виейра, Рой Кийн и разбира се Пол Скоулс. Последният ще бъде запомнен не само с тежкия си шут и страхотния си поглед над играта, но и с избухливия си темперамент, който той показа през 2007 година.

По време на ключова среща, с марка Висша лига, през март 2007-а между Ливърпул и Манчестър Юнайтед Пол Скоулс и Шаби Алонсо водеха сериозна битка в средата на терена.

Единоборство между двете футболни легенди не завърши с хепиенд. Алонсо задържа за ръката своя опонент, а това никак не се хареса на британеца и секунди по-късно той се обърна, опитвайки се да нанесе кроше в лицето му. Играта бе моментално спряна, а на Скоулс не му бе простено и получи директен червен картон.

Настоящият мениджър на Барселона - Шави, разкри, че неведнъж е говорил със своя съотборник от националния тим на Испания Шаби Алонсо за качествата на Пол Скоулс.

"Много пъти сме си говорили с Шаби за уменията на Скоулс. В последните 15-20 години аз не съм виждал по-завършен халф от него", сподели Шави в интервю. 

"Той може да те намери с подаване навсякъде по терена, може да бележи, а и на всичкото отгоре е физически силен и единоборствата с него не са никак леки. Ако беше испанец, щеше да бъде ценен много повече".

Кариерата на легендарния халф на Манчестър Юнайтед е изпълнена с купища моменти, в които той остава без нерви. Все пак това не му попречи да затвърди името си във футболната история. Скоулзи е ставал 11 пъти шампион на Англия, печелил е на два пъти Шампионска лига и четири пъти е триумфирал в ФА Къп. Наследството, което остави на играта е наистина огромно. 

Ето кой футболист ще се опита да привлече лятото отборът, за който Пол Скоулс игра толкова дълго време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички