Манчестър Юнайтед и Тотнъм спорят за английски национал, играчът е категоричен, че иска във Висшата лига


Манчестър Юнайтед и Тотнъм спорят за английски национал, играчът е категоричен, че иска във Висшата лига
Снимка: Getty Images

1432 0

Манчестър Юнайтед и Тотнъм влизат в битка за настоящия вратар на Уест Бром – Сам Джонстън. Двата тима ще се опитат да привлекат футболиста през идния трансферен прозорец, след като стражът няма да преподпише договора си с "дроздовете".

Англичанинът вече записа първи изяви за "трите лъва", а една от причините да не поднови контракта си е, че иска да се завърне във Висшата лига. Стив Брус призна през уикенда, че очаква Джонстън да напусне след сезона, вместо да се бори за класирането на Албион.

Вратарят премина през академията на Манчестър Юнайтед, а служители на клуба следят израстването му, след като двете страни се разделиха преди четири години. "Червените дяволи" ще направят всичко възможно да си върнат играча, поради сътресенията, които се очакват в скоро време, заради намеренията на Дийн Хендерсън да търси по-голямо игрово време извън "Олд Трафорд".

Миналия сезон англичанинът се бореше с Давид де Хеа за титулярното място във Висшата лига, но през тази кампания той не е изиграл нито един мач в надпреварата. По ирония на съдбата и Хендерсън, и Джонстън отчаяно се нуждаят от повече минути във Висшата лига, за да предизвикат отново интереса на Гарет Саутгейт.

Тотнъм бе близо до сделка с Джонстън още през януари, но тогава от клуба решиха да дадат приоритет на други позиции в тима. Антонио Конте все пак иска да има повече конкуренция за Уго Лорис и това е водеща причина за интереса на столичаните. Английските специалисти се обединяват около тезата, че двата водещи клуба ще се опитат да привлекат стража като свободен агент, а едва след това да решават за бъдещето му. 

Междувременно един от най-скъпите футболисти на "червените дяволи" е решен да напусне клуба, като дори вече е започнал преговори. Ето кои са замесените!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички