Хеттрик на Бензема върна Реал Мадрид от ада и изхвърли ПСЖ от Шампионска лига!


Хеттрик на Бензема върна Реал Мадрид от ада и изхвърли ПСЖ от Шампионска лига!
Снимка: Getty Images

12290 0

"Кралят" на Европа Реал Мадрид изхвърли френския гранд Пари Сен Жермен след феноменален обрат и победа с 3:1 като домакин в дългоочаквания мач-реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига. Карим Бензема се превърна в герой за "белите", отбелязвайки хеттрик за едно полувреме, за да прати отбора си на 1/4-финалите в надпреварата.

Звездата на ПСЖ Килиан Мбапе даде преднина на парижани с гол през първата част. Така на почивката на "Бернабеу" Реал трябваше да възстановява два гола пасив заради загубата с 1:0 в първия мач на "Парк де Пренс". Домакините обаче показаха несломим дух и съумяха да стигнат до пълен обрат, подчинявайки звездния отбор на ПСЖ.

Повратен момент в мача се оказа груба грешка на вратаря Джанлуиджи Донарума, която доведе и до първия гол на Бензема в 61-ата минута. 15 минути по-късно Лука Модрич свърши страхотна работа, за да асистира за втория гол на Бензема. Буквално секунди по-късно "белите" стигнаха и до трети гол след нова грешка на ПСЖ и нов гол на Бензема.

Така Реал Мадрид се присъедини към Ливърпул, Байерн Мюнхен и Манчестър Сити, които също намериха място в 1/4-финалната фаза. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още от първия съдийски сигнал Реал Мадрид се понесе в атака, показвайки ясно, че ще търси ранно попадение. "Кралете" подложиха ПСЖ на сериозен натиск, но липсваше завършващия удар. Парижани пък показаха, че могат да бъдат много опасни при контраатаки, след като Килиан Мбапе се отскубна и нанесе остър удар, спасен от Тибо Куртоа.

В следващите минути, изненадващо или не, натискът на Реал намаля. ПСЖ се настани по-продължително в половината на "белите". Все пак в 25-ата минута домакините можеха да открият резултата. Карим Бензема опита удар от границата на наказателното поле, насочвайки топката към далечната греда, но Донарума се разтегна максимално и блесна с брилянтна намеса (ВИДЕО).

В 31-ата минута ПСЖ изпусна страхотен шанс за гол. Неймар влезе с топка в крака в наказателното поле и изведе Лионел Меси към аутлинията. Аржентинецът успя да прехвърли Джанлуиджи Донарума, но топката се насочи успоредно на голлинията и нямаше кой да засече към опразнената врата.

Три минути по-късно ПСЖ прати топката в мрежата на Реал Мадрид. Нуно Мендеш бе изведен в наказателното поле, след което подаде към Килиан Мбапе, който насочи топката към близкия ъгъл на вратата на Куртоа и реализира. Попадението обаче бе отменено поради засада на Мендеш.

В 39-ата минута ПСЖ все пак откри резултата. След мълниеносна контраатака Килиан Мбапе се озова в ситуация един на един с Давид Алаба. Защитникът на Реал не застана по най-добрия начин срещу Мбапе, позволявайки на французина да нанесе удар. Мбапе не се поколеба и отправи неспасяем удар към вратата на Куртоа - 0:1!

ЗДРАВА БИТКА МЕЖДУ РЕАЛ МАДРИД И ПСЖ В ШАМПИОНСКА ЛИГА (ГАЛЕРИЯ)

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Девет минути след подновяването на играта ПСЖ отново вкара, но попадението пак бе отменено. Страхотен пас намери Килиан Мбапе в наказателното поле, а нападателят направи още по-фантастичен финт, за да елиминира Тибо Куртоа. След това на празна врата Мбапе нямаше проблем да реализира, но попадението бе отменено поради засада.

След час игра Реал Мадрид се върна в мача. Вратарят на ПСЖ Джанлуиджи Донарума допусна груба грешка, след като се забави с изнасянето на топката. Карим Бензема го притисна и предизвика грешка на Донарума. Топката се озова във Винисиус, който подаде към Бензема, а французинът успя да се разпише - 1:1!

В 73-ата минута Бензема опита подаване към далечния край на игрището, където бе Родриго, но пасът бе блокиран. Така топката се озова във Винисиус, който обаче отблизо прати топката далеч над напречната греда.

В 76' Реал се добра до така жадувания втори гол. С основна заслуга за попадението бе Лука Модрич, който осъществи фантастичен пробив през средата на терена. Винисиус получи перфектния пас от Модрич, но се забави с нанасянето на удара. Топката отново се върна в хърватина, който намери Бензема в наказателното поле, а той се разписа - 2:1!

ПСЖ изпълни център и Реал Мадрид веднага им отне топката, за да се понесе в нова атака, която им донесе трети гол. Този път бранител на ПСЖ направи лошо изчистване, след което топката отиде в Бензема, а той с прецизен удар оформи своя хеттрик - 3:1!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Начо, Кроос, Модрич, Валверде, Асенсио, Винисиус, Бензема

ПСЖ: Донарума, Хакими, Маркиньос, Кимпембе, Нуно Мендеш, Данило, Верати, Паредес, Неймар, Меси, Мбапе

ПРЕДИ РЕВАНША:

13-кратният шампион на Европа Реал Мадрид е изправен пред много тежка задача в любимия си турнир още на 1/8-финалната фаза. "Белия балет" инкасира късно попадение на "Парк де Пренс" в средата на февруари, след като Килиан Мбапе успя да осигури минимален аванс на своя отбор. Тази вечер Реал ще опита да заличи изоставането си на "Бернабеу" с подкрепата и на домакинските привърженици. Как се разви първата среща между ПСЖ и Реал, припомнете си ТУК!

Ако има мениджър, който знае "тайната" за успех в Шампионска лига, то това е наставникът на домакините Карло Анчелоти. Италианският специалист е един от тримата треньори, които са вдигали "Ушатата" три пъти в кариерата си - два пъти с отбора на Милан и веднъж с Реал Мадрид. Той е играл четири пъти на финал в Шампионска лига: за сравнение - ПСЖ е стигал само веднъж до финал в турнира (през сезон 2019/20, когато губи от Байерн Мюнхен).

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА СБЛЪСЪКА РЕАЛ МАДРИД - ПСЖ!

Анчелоти обаче има сериозни проблеми за решаване, тъй като има двама наказани играчи, които ще пропуснат днешния двубой - Каземиро и Ферлан Менди. Как смята Анчелоти да заличи липсата на Каземиро и Менди в състава на Реал Мадрид, четете на посочения линк. В състава на "лос бланкос" има още една въпросителна и тя е около друг полузащитник - Тони Кроос, който получи контузия срещу Реал Сосиедад. Преди битката с ПСЖ Анчелоти даде ясен отговор в какъв случай ще използва Кроос.

В лагера на ПСЖ обаче също не липсват кадрови проблеми. Надеждата на парижани, че Серхио Рамос ще се възстанови за реванша срещу бившия си клуб се изпари и испанецът не попадна в групата за мача. Маурисио Почетино няма да може да разчита и на контузения Андер Ерера, както и на Хуан Бернат, който не е част от разширения състав на ПСЖ за Шампионска лига. Леандро Паредес пък е под въпрос за срещата.

Най-важната въпросителна за ПСЖ обаче е дали Килиан Мбапе ще може да играе срещу Реал Мадрид. Френската звезда се контузи на тренировка - кой и как точно постави Мбапе под въпрос за Реал Мадрид, може да видите в това ВИДЕО. Все пак Мбапе е в групата за мача, като клубните доктори правят всичко възможно, за да бъде готов за игра от първата минута. Нападателят бе най-добрият играч за ПСЖ в първия мач, като до голяма степен отмести фокуса от слабото представяне на Лионел Меси, който изпусна и дузпа.

ОЩЕ ЗА РЕАЛ МАДРИД - ПСЖ:

Шефски обяд: Флорентино Перес и Насер Ал-Хелайфи се срещнаха в Мадрид (ВИДЕО)

Шефовете на ПСЖ с действия, за да избегнат затвора

Модрич "намигна" на Мбапе: Искам да играя с теб в Реал Мадрид!

Защо мачът с Реал Мадрид е по-специален за Неймар, Меси и Рамос?

Ето какъв е планът на Реал Мадрид срещу ПСЖ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички