Жестока катастрофа с мотор едва не отнема на Франк Мир всичко, за което се е борил


Жестока катастрофа с мотор едва не отнема на Франк Мир всичко, за което се е борил
Снимка: Getty Images

5285 0

Любопитен и тъжен момент бележи живота и кариерата на Франк Мир - съперникът на Кубрат Пулев тази нощ, през 2004 година. Тогава една разходка с чужд мотор едва не преобръща живота му. Все пак тя има последици за кариерата на американския ММА боец.

На 17 септември, няколко дни след сватбата си със своята сегашна съпруга Дженифър, Мир се качва на мотоциклета на брат си да се повози. Той се блъска с кола и главата му, макар и защитена с каска, се удря в бордюр. Според лекарите боецът е излетял на около 80 фута (около 24 метра) от мотоциклета и е получил множество наранявания, сред които фрактура на бедрената кост.

Най-съществената контузия, която Франк Мир получава тогава, е на коляното. За щастие, лекарите успяват да поправят нанесените от удара щети. След операция американският боец се възстановява постепенно, но заради инцидента се налага да се откаже от титлата на UFC в тежка категория, която печели 4 месеца по-рано срещу Тим Силвиа.

Според медии в САЩ операцията на коляното води Мир до преоткриване на самия себе си, въпреки че му отнема няколко битки, преди наистина да се върне към най-доброто, на което е способен. Той се завръща към ММА чак през февруари 2006 г. със загуба срещу Марсио Крус.

"Благодарен съм за този инцидент, защото той ме направи това, което съм днес", споделя 42-годишният спортист впоследствие. Наскоро Ви разказахме, че съперникът на Кобрата мечтае да се бие с дъщеря си - ето повече подробности.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ПРЕДИ БИТКАТА НА ПУЛЕВ

Преди завръщането на Кобрата на ринга, вижте част от най-интересните материали, които подбрахме за вас, за да загреете за битката: 

ДЕЖА ВЮ: Повтаря ли Кобрата грешките от битката с Джошуа (ВИДЕО)

Кой е Франк Мир - Краля на захватите и опонент на Пулев 

Как легендата на UFC можеше да изгуби ВСИЧКО в катастрофа 

Изненадващо име подготвя Пулев за мача в "триъгълника" 

Какво е ТРИАД КОМБАТ - новият спорт, в който Пулев се впуска 

Можете да видите и четете всяка информация за сблъсъка Кубрат Пулев - Франк Мир в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички