ОБНОВЕНА: Информация относно търсенето на Боян Петров (17.05)

Търсенето на българския алпинист Боян Петров е прекратено, след като и днешната акция не даде резултат. Най-подкрепената теория в алпинистките среди е, че той е паднал в някоя цепнатина по пътя към върха. 

Ето и как се развиха действията на спасителните екипи в последните дни:

17 май 2018

00:10 Жената до Боян Петров, Радослава Ненова, публикува емоционални думи, отправени към него. Ето какво каза тя.

10:30 Екипът, който търсеше Петров, поставя важен въпрос, а именно несъответствие в информацията относно това докъде е стигнал той всъщност - подробности тук

16 май 2018

20:00 - Показаха вещите на Боян Петров, които са били намерени по време на издирването му - вижте подробности тук.

18:30 - Подкрепата на българския народ даваше сили на спасителния екип да продължава търсенето на Боян Петров. Това са думи на изпълнителния директор на "Simrik Air". Вижте какво каза за мисията в този материал на Sportlive.bg

17:30 - И последният опит на спасителния екип по въздух не се увенча с успех - вижте подробности за претърсването днес.

15:00 - Жената до Боян Петров иска той да остане в планината, ако действително е загинал. Ето какво каза тя!

11:30 - Версията на Скатов за случилото се с Боян Петров - падане в цепнатина. Какво каза - четете тук!

10:42 - Спасителната акция е прекратена, съобщиха от екипа на Петров. Подробности тук!

10:00 - Хеликоптерите на "Simrik Air" излетяха в последен обход в търсене на алпиниста. Подробности тук!

15 май 2018

19:48 - След утрешното търсене ще стане ясно дали и как ще продължи спасителната акция. Подробности тук!

19:00 - В утрешния ден хеликоптерите ще направят нов оглед около връх Шиша Пангма в търсенето на Боян Петров! Подробности четете тук!

10:30 - Няма признаци за живот от алпиниста между лагер 1 и базовия лагер. Подробности тук!

10:06 - Спасителната акция за Петров продължава и днес. Времето е по-добро, може да се включат и хеликоптерите. Подробности тук!

14 май 2018

17:30 Шерпите, които са ангажирани с търсенето на Боян Петров, са се завърнали в базовия лагер, след като са събрали някои доказателства и материали, за които се смята, че са използвани от българския алпинист. Подробности четете тук!

17:00 Спасителните акции по издирването на Боян Петров вървят към своя край. Става дума и за тази по земя, и за тази по въздух.

14:00 - Майката и сестрата на Петров са сигурни, че той е жив. Подробности тук!

13:20 - Специалист обяви, че нямаме основание да вярваме в чудото за Боян Петров. Защо смята така подробности тук!

11:30 - Координаторът на операцията по издирването на алпиниста обяви къде ще съсредоточат усилията си спасителите. Подробности тук!

10:30 - Китайският посланик у нас съобщи, че спасителите няма да качват върха. Подробности тук!

09:45 - Българският спасител на Шиша Пангма каза това, което никой не иска да чуе - търси се само тялото на Петров. Подробности тук!

09:30 - Спасителната акция продължава и днес, но времето спира хеликоптерите да излетят. Подробности тук!

13 май 2018

17:14 - Китайските алпинисти откриват ясна следа от Боян Петров. Спасителите се натъкват на инсолина на българския алпинист в близост до Лагер 3. Четете подробностите тук!

15:50 Въпреки че приятелката на Боян - Радослава Ненова, не иска да рискува живота на спасителният екип, от него са взели решение в понеделник (14 май) все пак да започнат изкачване на връх Шиша Пангма. Повече подробности четете тук

11:36 - Жената до Боян Петров Радослава Ненова не иска спасителния отряд да рискува живота си и да катери Шиша Пангма. Ненова публикува последната информация във "Facebook", вижте поста ѝ тук.

10:15 - Спасителите, които търсят Боян Петров, все още не са се свързвали с базовия лагер. Подробности четете тук!

08:34 - Спасителната акция продължава, като в базовия лагер още няма обаждане от екипа, който е в Лагер 2 от сутринта. Очаква се шерпите и спасителите да започнат да копаят в снега, за да намерят следи от Боян Петров - подробности четете тук!

12 май 2018

20:30 - Търсенето на Боян Петров продължава в неделя призори (около 06:00 часа българско време).

19:30 - Деян Петков - човек от екипа на Боян Петров, обяви, че в лагер №2 не е имало и следа от българския алпинист. Той потвърди и целта на спасителния екип за поредния ден на издирването - подробности четете тук!

19:15 - Целта за неделния ден - атака на връх Шиша Пангма. Подробностите по тази информация четете тук!

19:00 - Алесандро Филипини - приятел на Боян и журналист на "Gazzetta dello Sport", обяви, че има хора в лагер №3, които са намерили заровена в снега палатка. Следа от Боян Петров няма - пълната информация четете тук!

18:45 - От "Dream Wanderlust" информираха, че спасителният екип ще нощува около лагер №2, тъй като достигането на лагер №3 било невъзможно към настоящия момент.

16:15 - Все още няма информация от екипа, който се е насочил към лагер №3.

15:00 - Екипът, който беше отговорен за търсенето на Боян Петров по въздух, е дал нова информация за това какво е видяно по време на издирването с хеликоптер: "По време на полета бяха забелязани някои подозрителни предмети в лагер 3. Хеликопетрите отново прелетяха над тях, за да направят снимки и да видят след това какви са тези предмети. След като се завърнаха на базовия лагер, от екипа ни видяха, че това са камъни и скали". Още подробности четете тук!

13:55 - Екипът в местността е намерил палатката на Боян Петров, която е поставен малко над лагер №2. Тя е била претърсена, но не е намерено нищо. Шерпите продължават похода си към лагер №3. Подробности четете тук!

13:23 - последната информация от "Dream Wanderlust" сочи, че палатката на Боян Петров се намира някъде над лагер №2.

12:30 - Шерпите са стигнали лагер №2, но Боян не е открит там. Търсенето продължава към лагер №3. Подробности четете тук!

10:00 - В Лагер 2 на връх Шиша Пангма са намерени две добре поставени палатки, като в момента шерпите се придвижват бързо натам. Подрбоности четете тук!

09:30 - Екипите от двата хеликоптера, които се включиха днес в издирването на Боян Петров са забелязали "подозрителен обект", но поради лошото време не са успели да проведат спасителна акция с въжета. Тази новина бе съобщена за "Дарик" от Йодеш Санкота от "Симрик Еър". Подробности четете тук!

05:30 часа (българско време) - Акцията е подновена, като този път и двата хеликоптера са излетели, за да търсят следи от Боян Петров.

Следете и Actualno.com за повече подробности около търсенето на Боян Петров!

Още по темата

Горещи оферти

Please select answer!