Спасителният екип на Боян Петров ще атакува връх Шиша Пангма


Спасителният екип на Боян Петров ще атакува връх Шиша Пангма
Снимка: Facebook

6300 0

Китайските спасители, които издирват алпиниста Боян Петров, ще атакуват връх Шиша Пангма. По-рано съпругата на българина призова спасителите да не рискуват живота си и да не изкачват върха, а да търсят в по-ниските райони, където има шанс българският алпинист да е оцелял, ако е успял да се укрие.

Официално бе потвърдено, че шерпите са стигнали до лагер 3, където няма следа от Боян Петров. Голямата новина обаче е, че спасителният екип е взел решение в понеделник да тръгне от лагер 3 към върха в търсене на Боян Петров. Очаква се преходът да им отнеме 8-10 часа, ако времето позволява. Също така хеликоптерите са в готовност и при сигнал ще отлетят и те към върха.

След като няколко часа в базовия лагер нямаше информация как върви издирването, сега стана ясно, че китайските спасители са претърсили сутринта района около последния височинен лагер под връх Шиша Пангма. И са открили само предмети от стари експедиции. Следи от Боян Петров няма. 

* По-рано бе съобщено от БНР, че спасителният екип вече е тръгнал към върха, но от Dream Wanderlust обявиха, че изкачването ще започне от утре сутринта. Междувременно, съпругата на Боян Петров призова спасителите да не рискуват живота си и да не се изкачват до върха. В профила си във Фейсбук Радослава Ненова написа, че над последния лагер няма как Петров да бъде намерен жив. Затова ги призова да претърсят районите, където все още има шанс българинът да е оцелял.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички