Хеликоптерите излетяха за последно облитане в търсене на Боян


Хеликоптерите излетяха за последно облитане в търсене на Боян
Снимка: БГНЕС

2017 0

Двата хеликоптера, които са част от операцията по издирването на българския алпинист Боян Петров, вече са успели да излетят от Катманду и се насочват към връх Шиша Пангма. Това съобщи на официалната си страница Dream Wanderlust – много популярната вече и в България страница за алпинизъм. Според съобщението времето днес (16 май) е относително добро и съответно спасителите се надяват да направят изцяло облитането, което са планирали.

Изрично се отбелязва, че това ще е последното облитане, с което ще бъде търсен Петров, преди да бъде взето официално решение какво ще се прави с операцията.

Припомняме, че Боян Петров изчезна под връх Шиша Пангма, като за последно е видян на 3 май. Операция по издирването му започна на 7 май, но много от дните от тогава бяха лоши като климатични условия. Наземен екип от шерпи вече премина по най-вероятния маршрут, по който Петров се е движил и намери части от екипировката му, но не и него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички