Последен опит от орлов поглед: Няма и следа от Боян Петров

Няма и следа от Боян Петров. Това е установила последната разрешена операция по въздух, която са извършили от "Simrik Air". Компанията е готова да продължи търсенето, но това вече зависи изцяло от българското правителство, което е получило всички доклади на компанията, която е специализирана в спасителни операции.

"Издирващият тим по въздух завърши операцията си и заключението е, че няма открита следа нито от претърсването по въздух, нито от това по земя. В момента екипите изчакват официална позиция на правителството, което трябва да определи дали ще продължи търсенето", пише "Dream Wanderlust", чиито журналисти са в постоянен контакт с източници от спасителния екип.

Не пускат Скатов без шерп на Еверест заради инцидента с Боян

На българския алпинист Атанас Скатов не му се позволява да атакува най-високия връх в света - Еверест, без да бъде придружен от шерп. Причината з...

"Хеликоптерите извършиха щателно претърсване този следобед, което беше и последното, което им е разрешено. Въздушното претърсване не е имало успех в издирването на Боян Петров. Изпратени са доклади на българското предимство, като от "Симрик Еър" са обяснили, че е направено всичко възможно до момента, а при решение от страна на българското правителство търсенето може да продължи. Разрешението за издирване в планината изтича днес", пише още изданието.

Пълна информация за издирването на Боян Петров четете в Sportlive.bg

Още по темата

Горещи оферти

Please select answer!