Извънредно: Намериха и претърсиха палатката на Боян Петров над лагер №2


Извънредно: Намериха и претърсиха палатката на Боян Петров над лагер №2
Снимка: БГНЕС

13187 0

Нова информация долетя от екипа, който провежда акцията по откриването на българския алпинист Боян Петров. От "Dream Wanderlust" са се свързали с координатор на акцията, който е разкрил, че палатката на Боян е открита и претърсена, но той не е бил там. В нея не е открито нищо, а шерпите са се насочили към лагер №3. Добрата новина е, че времето е добро за да продължи акцията в планината, но атмосферните условия пречат на хеликоптерите да продължат операцията по въздух.

"Нищо не е намерено в палатката. Хеликоптерите се завърнаха в Катманду този следобед, а шерпите се намират над лагер №2, където беше намерена палатката. Тя е била празна. Шерпите се насочват към лагер №3, като смятаме, че Боян се е насочил директно натам, след като е напуснал палатката си. Времето е добро за шерпите, но хеликоптерите на т ози етап не могат да  се включат. Ако шерпите намерят нещо позитивно, хеликоптерите ще стигнат до тяхната точка за около 50 минути, ако се наложи", коментираха от екипа за претърсване и спасяване.

Акцията по издирване на Боян Петров беше подновена днес в 05:30 часа българско време, като заради по-благоприятните метеорологични условия се включиха и хеликоптерите. Те откриха следа, но заради облаците не успяха да установят каква точно е тя. Шерпите в същото време се движат в отлично темпо, като достигнаха до лагер №2. Въпросната следа се оказа палатка, в която е бил Боян Петров. Тя е била разположена малко над лагер №2. Екипът в планината е достигнал и до нея, но след претърсване не е намерено нищо. Търсенето продължава към лагер №3, като  надеждата е да бъде достигнат преди да падне нощта.

Лагер №3 се намира на 7 400 метра надморска височина и е на 400 метра от лагер №2.

Още информация за търсенето на Боян Петров четете в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички