"Българите ни даваха сили и надежда да продължим да търсим Боян Петров"

Изпълнителният директор на "Simrik Air" Йегеш Сапкота даде подробности относно последната акция по издирване на Боян Петров. Той обяви, че хеликоптерите са летели около час и половина от върха към базовия лагер в опит да намерят някаква следа в търсенето на българския алпинист, но са ударили на камък.

"В 7:51 часа непалско време излетяхме с нашия екип и двама българи, за да продължим мисията по издирването на българския ветеран Боян Петров. Отново прелетяхме над Шиша Пангма и бавно се придвижихме до базовия лагер като част от претърсването, с надежда че ще намерим поне някаква следа. Претърсихме и други части на планината. Полетът продължи час и 30 минути, но за съжаление нямаше никаква следа от Боян". 

Жената до Боян Петров: Ако е загинал, искам да остане в планината

Жената до Боян Петров - Радослава Ненова, призна, че може би е победена от планината. Майката на сина на алпиниста не спира да се пита какво се е...

Той благодари на всички страни, които бяха замесени в мисията за Боян Петров.

"Изказваме големи благодарности на двама българи - Кирил Петков и Петко Петков, които бяха в Непал от 10-и май, за да улеснят и помогнат в общата ни мисия. Техните усилия, коминукация и координация по време на издирването бяха невероятни. Благодарим и на всички българи, които през цялото време ни даваха сили и надежда да продължим нашата мисия. Благодарни сме и на пилотите, специалистите, техниците и целия екип, който осъществи операцията по земя, които дадоха най-доброто от себе си, за да намерим алпиниста Боян", каза Йегеш Сапкота, изпълнителен директор на "Симрик Еър".

Пълна информация за издирването на Боян Петров четете в Sportlive.bg

Още по темата

Горещи оферти

Please select answer!