Изненади в мачовете на Джошуа и Уайлдър: два шокиращи за света на бокса резултата в "Денят на страшния съд" (ВИДЕО)


Изненади в мачовете на Джошуа и Уайлдър: два шокиращи за света на бокса резултата в "Денят на страшния съд" (ВИДЕО)
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: Getty Images

19552 0

Завърши една от най-дългоочакваните нощи в света на бокса за последните години. "Денят на Страшния съд", чието главно събитие бе боят между Антъни Джошуа и Ото Валин. Цели общо 8 битки на най-високо ниво, от които шест приключиха с нокаути. В действие видяхме бивши световни шампиони, актуални такива, както и претенденти за световния връх.

Два бяха най-изненадващите резултати. Разбира се, единият е поражението на Дионтей Уайлдър от Джоузеф Паркър. Липсата на практика на ринга даде резултат и Бронзовия бомбардировач бе неузнаваем, като бе разбит от съперника и като по чудо не се стигна до нокаут (виже повече за мача по-долу в материала).

Джоузеф Паркър срещу Дионтей Уайлдър

Другата изненада бе свързана с първото поражение в професионалната кариера на руснака Арсланбек Махмудов. Той бе сломен от Агит Кабайел с технически нокаут в четвъртия рунд (и за този двубой можете да прочетете повече по-долу в материала).

Все пак към изненадите може да се причисли и мачът на Джошуа. Но не заради крайния резултат, а заради промяната, която видяхме в бившия световен шампион. Той напомни за стила си отпреди 4-5 години и зарадва феновете си - стартият Ей Джей се завърна, което е радостно за всеки неутрален фен на бокса.

Британецът бе изключително агресивен срещу Ото Валин и го разби в рамките на пет минути, след което от ъгъла на шведа се предадоха. Това бе и първи нокаут в кариерата на човека, чиято единствена загуба до момента дойде от Тайсън Фюри.

Един от очакваните с най-голям интерес сблъсъци пък бе Джарел Милър срещу Даниел Дюбоа. Там Дюбоа изненадващо спука от бой опонента, като стигна до драматична победа при оставащите около 10 секунди с технически таймаут. С успеха направи сериозна крачка към завръщането си при най-добрите, а за Милър сякаш бе сбогуване с големия бокс.

Повече за цялата бляскава галавечер - кои бяха гости, как се развиха срещите рунд по рунд + ВИДЕА с най-интересното от всеки мач - по-долу в материала!

Галавечер "Денят на Страшния съд"

Излъчването на събитието започна по план в 18:00 часа българско време! За старт бяха показани надъхващи думи от Джошуа, като видяхме и "Кингдъм Арена", където ще се състоят битките в Рияд.

Изненадващо сред коментаторите и анализаторите се появи друго голямо име от тежките в бокса. Става въпрос за Анди Руис, който през 2019 година победа Антъни Джошуа шокиращо, макар и след това да загуби реванша.

Руис получи комплимент от коментаторите, че изглежда в страхотна форма и е трябвало да видим и него сред топ битките на ринга. Мексиканецът не можеше да даде прогноза за главния мач от вечерта между Джошуа и Валин, като призна, че един удар може да реши всичко, както се е случило при успеха му над Ей Джей. Той призова всички да не изпускат и минута.

В следващите минути пък се заеха с коментари и анализи, както и с мнения на някои други знатни фигури в света на бокса.

Франк Санчес срещу Джуниър Фа 

Първият мач от вечерта противопостави непобедения до момента на професионалния ринг Франк Санчес (23 победи) и завръщащия се след 14 месеца отсъствие от ринга Джуниър Фа (20 победи и 2 загуби).

Санчес започна изненадващо търпеливо и в първия рунд бе доста предпазлив. Усещаше се и нотка нервност в действията му, като определено очакванията към него са по-големи от това, което показа в първите два рунда. В третия темпото бе повишено от двамата. Тогава Санчес вкара някои добри крошета, ъперкъти и куки, като продължаваше да търси и удари в тялото.

В четвъртия рунд Фа бе по-активен, но бе попарен посредата на рунда, когато Санчес намери пролуката и вкара добър ляв прав, но все пак опонентът му отговори със същото около минута преди края на рунда. Личеше си и все по-голямата увереност, която Фа набираше. Все пак още на старта на петия рунд кубинецът видимо вдигна темпото, като разклати брадичката на Фа. В следващите секунди се стигна за първи път до динамична размяна на удари отблизо, при която Санчес натрупа още преднина и поспря устрема на новозеландския му опонент. В края на петия рунд големият фаворит Санчес се озова на земята, но след като загуби баланс след близък сблъсък, а не поради удар от съперника.

В шестия рунд Санчес опита няколко по-агресивни атаки, но в последната минута от рунда се видя, че Фа вече е доста по-уверен, отколкото в откриващите рундове. Новозеландецът дори вкара няколко десни, но в последните секунди се стигна до нокдаун. Санчес вкара прав в тялото, след което засили кроше в брадичката на опонента и го повали. Все пак Фа се изправи.

Минута след старта на седмия рунд Фа отново бе повален на земята след мощна комбинация от Санчес и ново кроше в брадичката. Кубинецът стана изключително агресивен след този втори нокдаун, а опонентът му започна да търси повече дистанция и спря да опитва атаки. При 27 оставащи секунди Санчес отново успя да вкара убийствено кроше и с деснячката си пак повали новозеландеца. Той пак се изправи след тежкия удар в брадичката, но съдията на ринга правилно прекрати срещата.

Вижте повече за мача: Бум, Бум, Бум! Три нокдауна свалиха "здравата брадичка" - зрелище на старта на галавечерта на Джошуа и Уайлдер (ВИДЕО).

Филип Хъргович срещу Марк Де Мори

Олимпийският медалист Хъргович ще опита да остане без загуба срещу Де Мори, който е с 41 победи и 2 поражения в кариерата. Това е мачът от картата, в който има най-ясно изразен фаворит - хърватинът.

Очакванията се оправдаха. Още в първия рунд хърватинът вкара доста добри попадения и след по-малко от минута Де Мори се озова на земята. Той се изправи, но Хъргович продължи да бъде така агресивен, въпреки че и съперникът му се хвърли по-смело.

В следващите секунди Хъргович отново вкара мощни удари с деснячката - както в тялото, така и в главата на съперника. Де Мори на няколко пъти бе предупреден, че се обръща с гръб, за да се пази. При поредния такъв случай съдията прекрати срещата при оставащи минута и 16 секунди от рунда.

След срещата Хъргович бе категоричен, че очаква своя шанс за световна титла.

Вижте повече за мача и как балканецът смачка съперника и победи рекордно бързо в "Денят на страшния съд" (ВИДЕО).

 

Джей Опетая срещу Ели Зоро

Третият мач от картата противопостави двама непобедени до момента боксьори на професионалния ринг - световният шампион на IBF в полутежка категория Опетая (23 победи) и британецът Елис Зоро (17 победи).

Очакванията не се оправдаха и този мач също свърши бързо-бързо. Опетая нанесе първа загуба на Зоро в кариерата му. Той загатна, че ще атакува опасно с леви крошета, но никой не очакваше това, което се случи.

Точно когато се чу сигналът, че остават още 10 секунди до края на първия рунд, Опетая вкара страховито ляво кроше, което събори опонента и го остави да лежи върху въжетата. Дори се наложи медицински екип да влиза, но в крайна сметка Зоро се изправи на ръка и впоследствие дори посрещна с усмивка случилото се. 

След края пък Опетая заяви, че крайната му голяма цел е да стане обединен световен шампион при най-тежките.

Вижте повече за това как "непобедим" шокиращо бе проснат на въжетата, а медицински екип се появи на галата на Джошуа и Уайлдър (ВИДЕО).

Арсланбек Махмудов срещу Агит Кабайел

В следващия сблъсък отново се изправиха двама непобедени до момента съперници. Руснакът срещу европейския шампион от Германия.

Агит Кабайел предизвиква огромния шок и може би изненадата на галавечерта, след като успя да победи абсолютния фаворит Арсланбек Махмудов чрез технически нокаут в четвъртия рунд след серия от удари по тялото.

Реферът прецени, че 34-годишният руснак не е в състояние да продължи и отсъди победа за европейския шампион от Германия. За Кабайел това бе победа номер 24 в кариерата му (24-0) и първа загуба за Махмудов (18-1).

Даниел Дюбоа срещу Джарел Милър

Следващата среща е между Дюбоа и Милър. Първият ще опита да направи всичко възможно да нанесе първата загуба в кариерата на американското страшилище. Именно за този сблъсък специалисти и анализатори се обединиха около мнението, че ще бъде най-интересен и зрелищен.

В първия рунд се видяха ясно различните стратегии. Дюбоа вкара повече удари, но малко от тях чисти, докато Милър почти не атакуваше и стоеше с постоянно вдигнат гард. Той вървеше постоянно към опонента, който логично го избягваше поради разликата в килограмите. Целта на Милър бе да измори Дюбоа, който постоянно бе принуждавам да отблъсква тежкото му тяло.

Във втория рунд Милър не бе толкова статичен, като опитваше повече удари - предимно прави. При малко над минута оставаща от втория рунд Дюбоа вкара най-доброто си кроше до момента, като намери брадичката на съперника и видимо го нарани. В края на рунда британецът вкара отличен десен, но Милър отговори с няколко прави и крошета - всяко от тях тежко и в главата на Дюбоа.

Милър на няколко пъти опитваше да се приближи повече до съперника, за да опита ъперкъти, но нито един от тях не се получи така, както му се искаше. Дюбоа пък умело контраатакуваше приближаващия се съперник с леви прави, като регулярно обработваше и тялото му. Към края на третия рунд се видя и че устата на Милър кърви.

Даниел Дюбоа срещу Джарел Милър

След първите три рунда сякаш Дюбоа имаше леко предимство поради това, че вкарваше по-чисти удари.

След средата на четвъртия рунд някои от големите и тежки удари на американеца влязоха в целта. Той вкара кука, ляв прав и ъперкът в рамките на кратък период от време.

В петия рунд и двамата си размениха някои добри попадения, но сякаш движението на Дюбоа стана по-бавно, като американецът вкара някои доста мощни леви прави. Британецът пък заложи на доста ъперкъти отново, но не всички влязоха чисто в брадичката на опонента.

На старта на шестия рунд Дюбоа вкара силно дясно кроше в ченето на опонента, но той продължи да върви бавно към него и да го затваря. Постепенно обаче изглеждаше сякаш все пак Милър се изморява, като дори започна да изглежда тромав. Дюбоа пък поддържаше доброто темпо и добрите попадения.

Очевидно Дюбоа печелеше по точки до момента, макар и с нетолкова голяма преднина, и това принуди Милър да търси повече атаки в седмия рунд, като още на старта вкара добър ляв прав. Силите обаче видимо го напускаха все повече - три рунда до края (общо 10).

През първата минута от осмия рунд Милър продължи да бъде като ходещ чувал, който биваше налаган. Дюбоа вкара поредни силни леви в брадичката на все по-забавящия се Милър. В средата на рунда двамата влязоха в размяна на удари и близък бой, но никой не бе по-критичен. Точно в края на рунда британецът вкара брутално дясно кроше и видимо разклати Милър, но точно тогава звънецът го спаси, след като Дюбоа се бе устремил към това да го свали.

Даниел Дюбоа срещу Джарел Милър

Милър определено затвърди нещо - носи много на бой. И в деветия рунд той опита някои доста тежки куки и прави, но не и в целта. А Дюбоа безпроблемно отново вкара куп тежки удари в главата и в брадичката на опонента.

В десетия рунд Дюбоа вкара отличен ъперкът и кроше в тялото на Милър, който не успя да вкара брутална кука. Той видимо преследваше нокаута в последния рунд, тъй като очевидно съперникът щеше да спечели по точки. Британецът пък се движеше повече и избягваше близкия бой. И въпреки това отново Дюбоа бе по-близо до нокаута - сякаш искаше да даде още по-красноречива заявка, че е готов да бъде сред най-добрите. В последната минута британецът вкара брутален ъперкът, а след това вкара тежка серия в тялото на съперника, преди да започне да атакува главата му. Милър се крепеше на въжетата в последните секунди и едва не падаше. При 10 оставащи секунди съдията прекрати срещата, тъй като Дюбоа вкарваше серия от тежки удари в главата на съперника, окрилен и от публиката.

Вижте повече за мача и как след риск, драма и кръв кариерата на един от големите боксьори приключи в "Денят на страшния съд" (ВИДЕО).

Дмитрий Бивол срещу Линдън Артър

Току преди старта на шестия мач от картата камерите показаха, че сред публиката своето място на първите редове e заел Кристиано Роналдо. Футболистът играе в местния Ал Насър.

Това бе първа защита на световната титла от IBO за Линдън Артър. Бивол пък брани колана от WBA.

От първия рунд Бивол, който е по-бърз и има изумителна работа с крака, държеше под напрежение и нащрек съперника си. Към края той вкара доста добра кука, като на няколко пъти уцели и тялото на опонента. Линдън Артър пък вкара общо пет удара за рунда - твърде малко.

В средата на втория рунд Бивол избухна на два пъти за две брутални серии от леви и десни в главата на Линдън Артър. Той бе опрян до въжетата, но някак успя да остане на крака и показа здрава брадичка.

И този път в средата на рунда (третия) Бивол избухна. Отново последваха две мощни серии и редуване на десен и ляв - всеки от тях попаднал в лицето на Линдън. На всичкото отгоре Бивол вкарваше и разнообразни удари, освен че бяха с изумителна скорост. Този път втората серия продължи още повече и изглеждаше сякаш Артър ще се озове на земята, но това така и не се случи. Бивол пък опитваше почти изцяло само леви прави - предимно в брадичката на Бивол, тук-таме и в тялото.

Дмитрий Бивол срещу Линдън Артър

След минута в четвъртия рунд Бивол вкара брутална лява кука в брадичката на съперника, но не последва безпощадна серия. В средата на рунда Линдън опита да атакува по-агресивно съперника и веднага последва контраатака и мощна размяна на удари и от двамата от близка дистанция - същинско зрелище за зрителите. При оставащите около 40 секунди от четвъртия рунд Артър за момент загуби баланс, но се хвана за въжето и имаше късмет, че не бе атакуван в този момент. В края на рунда пък Бивол притисна в ъгъла Артър и вкара няколко мощни крошета.

В петия рунд Артър опита да направи нещо различно, като вкара няколко успешни десни крошета в тялото на Бивол. Шампионът на WBA нямаше толкова вихрен рунд, колкото предишните, като отсъстваше по-мощна серия, но въпреки това сякаш и този рунд бе за него по точки. Несъмнено бе сред по-равностойните рундове.

Шестият рунд бе доста по-настървено започнат от Бивол, като сред най-точните попадения в главата на опонента бяха силни прави удари. Правеше впечатление, че и двамата използваха доста идентични удари - куки и ъперкъти бяха сведени до минимум. Чак към края на шестия рунд, когато Бивол отново стана доста агресивен, вкара кука в тялото на опонента.

В средата на седмия рунд Бивол отново притисна Артър на въжетата, като вкара силна серия, въпреки че съперникът стоеше с вдигнат гард. Британецът обаче започна доста активно осмия рунд и атакува агресивно. Веднага след това руснакът отговори подобаващо с контраатака и двамата си размениха доста удари в кратък период от време - никой от тях обаче не бе по-тежко и точно попадение. Все пак към средата на рунда отново последва серия в лицето на Артър, докато той е на въжетата. Малко след това Бивол вкара мощни удари в тялото. Любопитно впечатление обаче направи действие на Бивол в последната минута от осмия рунд. След удар на Артър в тялото на Бивол, руснакът отстъпи и бе по-предпазлив. След това Артър вкара кроше и в главата му. Въпреки това Бивол завърши подобаващо рунда и излезе от отбранителната позиция.

Дмитрий Бивол срещу Линдън Артър

И след деветия рунд се затвърди мнението, че Бивол е по-активният. Руснакът не показа и спомен от демонстрирания момент на слабост в предния рунд. Няма съмнение, че до момента Бивол печели по точки, така че сякаш Артър ще трябва да търси нокаут, колкото и трудно да изглежда на този етап, за да стигне до победата. След девет рунда Бивол бе опитал 277 удара, от които 76 точни. Артър пък вкара 202, от които 35 точни.

При оставаща около минута от десетия рунд Бивол вкара прав и мощно кроше в главата на Артър. Руснакът го притисна в ъгъла и вкара силна серия леви и десни, каквито прилагаше в първите рундове. Никой от ударите не бе напълно чист, както и при предните серии, но все пак резултатът бе налице.

Предпоследният 11-и рунд отново бе за Бивол, въпреки че започна с добри удари в тялото за Артър. В последните секунди от рунда обаче се стигна до първи нокдаун в мача. Британецът се озова на земята след мощна серия от удари в тялото.

Още в първата минута от последния рунд Бивол отново притисна Артър във въжетата и не спря да го налага. Британецът обаче се спаси с клинч, докато реферът следеше отблизо дали да прекъсне мача. В средата на рунда Артър изглеждаше възкръснал и дори вкара някои удари в Бивол и излезе в атакуваща позиция. При около оставащи 25 секунди руснакът опита последна мощна серия и приклещи опонента във въжетата, но Артър отново издържа на крака.

Изходът е сигурен - успех по точки за руснака. Бивол спечели с обединено съдийско решение - и тримата отсъдиха 120:107. Така той вече е носител на коланите и на WBA, и на IBO.

Вижте повече за това как Артър изуми съдията и всички, въпреки че бе пребит от Бивол (ВИДЕО).

Дмитрий Бивол срещу Линдън Артър

Дионтей Уайлдър срещу Джоузеф Паркър

Една от големите изненади предложи предпоследният мач от картата. В него Бронзовия бомбардировач разочарова сериозно и бе тотално надигран от Джоузеф Паркър. Като по чудо не се стигна до нокаут в полза на новозеландеца, а американецът така и не се доближи до такъв. С много подробности за всеки от рундовете + най-критичният момент за Уайлдър - прочетете за целия мач Дионтей - Джоузеф Паркър (ВИДЕО).

Джоузеф Паркър срещу Дионтей Уайлдър

Антъни Джошуа срещу Ото Валин

Изненада имаше и в мача на Антъни Джошуа, но тя касаеше промяната в стила му. Той се завърна към агресивната си игра, с която накара феновете да се влюбят в него. Нямаше и помен от страхливата и твърде предпазлива игра, която показваше сякаш от загубата срещу Анди Руис през 2019 година насам. Повече за лекцията на Антъни Джошуа и как старият Ей Джей се завърна и нанесе първи нокаут на Валин (ВИДЕО).

Преди галавечерта "Денят на Страшния съд"

Едни срещу други на ринга ще се изправят:

  • Антъни Джошуа (26 победи и 3 загуби) срещу Ото Валин (26 победи и 1 загуба)
  • Дионтей Уайлдър (43 победи (42 след нокаут) и 2 загуби) срещу Джоузеф Паркър (33 победи и 3 загуби);
  • Дмитрий Бивол (21 победи и 0 загуби) срещу Линдън Артър (23 победи и 1 загуба);
  • Даниел Дюбоа (19 победи и 2 загуби) срещу Джарел Милър (26 победи и 0 загуби);
  • Джей Опетая (23 победи и 0 загуби) срещу Елис Зоро (17 победи и 0 загуби);
  • Филип Хъргович (16 победи и 0 загуби) срещу Марк Де Мори (41 победи и 2 загуби);
  • Арсланбек Махмудов (18 победи и 0 загуби) срещу Агит Кабайел (23 победи и 0 загуби);
  • Франк Санчес (23 победи и 0 загуби) и Джуниър Фа (20 победи и 2 загуби).

Всичко за епичните битки, защо двубоите обещават да са толкова оспорвани, защо всеки говори за галавечерта, както и какъв е залогът във всеки мач от "Денят на страшния съд"?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички