Лекция: Старият Антъни Джошуа се завърна - изяде набързо Валин и му нанесе първи нокаут в кариерата (ВИДЕО)


Лекция: Старият Антъни Джошуа се завърна - изяде набързо Валин и му нанесе първи нокаут в кариерата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

36185 0

Бившият световен шампион при най-тежките Антъни Джошуа напомни за най-силните си години и определено показа стила, който накара мнозина да се влюбят в него. Така заслужено стигна до нокаут срещу Ото Валин след пет рунда, в които го спука от бой!

Това бе и последната карта от епичната галавечер "Денят на Страшния съд". Очакваните с най-голям интерес битки определено донесоха своите изненади, след като Дионтей Уайлдър загуби от Джоузеф Паркър, а Ей Джей се върна към стария бокс, който практикуваше.

Още от първия рунд 34-годишният британец доминираше на ринга. Той бе изключително агресивен и показа много силно движение с крака. Освен това показа богат избор от удари и редуваше - прави, крошета, куки, дори ъперкъти, макар и не чак толкова на брой, колкото при успеха му срещу Кубрат Пулев. Освен това малтретираше Валин с равномерно разпределени атаки както в главата, така и в тялото.

Антъни Джошуа срещу Ото Валин

Шведът на няколко пъти загатна, че може да бъде опасен на контраатака. В нито един момент обаче не се стигна до плътен и чист удар на негова сметка, с който да добие допълнително самочувствие и да постресне Джошуа, което евентуално да го накара да не бъде чак толкова агресивен.

След пълно изиграни пет рунда, всеки от които на сметката на Ей Джей, срещата бе прекратена в кратката почивка между петия и шестия рунд. Това бе поискано от ъгъла на Ото. Трябва да отбележим, че определено се очакваше повече и от Валин, който понесе някои тежки удари, преди да бъде нокаутиран за първи път.

Боксовото зрелище Антъни Джошуа срещу Ото Валин

Първи рунд

Логично двамата започнаха по-търпеливо, като Джошуа опита няколко леви прави, един от които бе в тялото и успешен. След изминаването на минута вкара и десен в тялото на опонента, който също влезе чисто. Валин обаче също се отличи с няколко мощни крошета, като загатна на Ей Джей, че не трябва да се приближава твърде смело към него, защото може да пострада. Все пак нито едно от тези заплашителните изпълнения на шведа на попадна в целта.

Втори рунд

На старта на втория рунд Валин контраатакува Джошуа и вкара в целта силен прав. Малко след това обаче и британецът се отчете със силен прав. Ей Джей продължи да бъде по-агресивният от двамата, като разклати опонента в средата на рунда с тежко дясно кроше. Бившият световен шампион продължи да бъде разнообразен и два вкарва и леви, и десни, търсейки както главата, така и тялото на опонента. Той варираше с куки, крошета и прави. А към края стряскащ негов удар не попадна в целта. Рундът завърши с ляв прав в главата на Валин.

Трети рунд

Джошуа продължи да бъде доста агресивен и в третия рунд - подход, какъвто не виждахме в последните му двубои - сякаш позагубне след поражението от Анди Руис от 2019 година. В средата на рунда вкара ляв и десен прав във Валин, макар и закачайки и гарда му, а след това последва и мощно кроше, което бе една идея по-прецизно. При малко над една оставаща минута заби здрава лява кука в главата на шведа, която го поразклати. Атаките на Валин пък така и не поразяваха целта и рядко се стигаше до чист удар като цяло от старта на двубоя.

Четвърти рунд

На старта на четвъртия рунд вкара добра кука, но малко след това получи и силен прав удар в тялото. Отличната игра от Джошуа и с краката продължаваше от самото начало, като се придвижваше по изключителен начин и правеше ходовете си същинска загадна за опонента. Все пак и Валин вкара добро круше при контраатака с по-малко от оставаща минута до края на рунда. След това пък британецът го притисна в ъгъла с мощно кроше. Несъмнено и този рунд отиде на сметката на бившия световен шампион.

Пети рунд

На старта на петия рунд Джошуа вкара много мощен ляв прав, а след това и дясно кроше в главата на опонента. Последваха попадения и в тялото, както и нов прав в лицето на Валин, който не намираше отговор за разнообразната игра на опонента. Пореден десен в лицето на Валин, но все без атака от пет-шест удара наведнъж от Ей Джей. В средата на рунда пласира мощен удар в тялото, а при около една оставаща минута сериозно разклати Валина със страховита лява кука. Тя попадна съвсем чисто в главата на шведа, но той някак се задържа. Последваха още няколко куки, които обаче не влязоха чисто, но все пак залепяха опонента за въжетата. Неслучайно се появи и кръв по лицето на шведа.

Преди Антъни Джошуа - Ото Валин

Антъни Джошуа и Ото Валин на кантара

На официалния кантар преди мача бе измерено, че Джошуа тежи 113,7 килограма, докато Валин е 108 килограма. Само на два пъти до този момент в професионалната му кариера британецът е бил по-тежък.

Двамата боксьори имат по равен брой победи до момента на професионалния ринг - по 26. Бившият световен шампион обаче има три поражения, докато шведът е със само едно. За Джошуа загубите бяха от Анди Руис и Олександър Усик (два пъти), докато за Валин - от Тайсън Фюри.

Това е първо по-тежко изпитание за Ей Джей след двете загуби от Усик. След пораженията той сломи Джърмейн Франклин и Роберт Хелениус, но сега пред него се изправя съперник, който никога не е бил нокаутират. Съперник, който сериозно разклати Фюри и го прати на земята, въпреки че не успя да го победи.

Антъни Джошуа е на 34 години и е висок 198 сантиметра, докато Ото Валин е на 33 години и е висок 197 сантиметра. Той е така наречената "южна лапа" - иначе казано играе с обратен гард. Това винаги е предпоставка за трудности у опонента, а Джошуа няма особен опит срещу левичари.

Всичко за епичните битки от събитието, защо двубоите обещават да са толкова оспорвани, защо всеки говори за галавечерта, както и какъв е залогът във всеки мач от "Денят на страшния съд"?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички