Галавечерта на Джошуа и Усик завърши: Много емоции и зрелищен финал в Лондон! (ВИДЕО)


Галавечерта на Джошуа и Усик завърши: Много емоции и зрелищен финал в Лондон! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

51271 0

Каква галавечер - какъв спектакъл! На стадиона на футболния Тотнъм в английската столица Лондон се проведоха 5 страхотни мача, които наелектризираха до краен предел над 65 000 души по трибуните!

Безспорно, най-голям интерес предизвика "гвоздеят" в програмата Джошуа - Усик!

В първите рундове световният шампион Джошуа изпитваше сериозни затруднения срещу надъхания си противник от Украйна! До 4-ата част Усик изглеждаше непоколебим на ринга, но в петия и шестия рунд Антъни Джошуа се събра и успя да наложи своята игра. 

Все пак, в седмия рунд Олександър Усик вкара много мощни удари в главата на AJ и бе цяло чудо, че той не се озова на земята! Антъни Джошуа успя да се възстанови по време на паузата и следващите два рунда бяха под негов контрол.

В 10-ия рунд ситуацията на ринга загруба и първо носът на Джошуа прокърви, а след това и дясното му око се оказа почти затворено. Олександър Усик също не мина без поражения и под окото му се появи рана.

В предпоследния 11-и рунд украинецът продължи да властва над съперника си и веднага стана ясно, че ако AJ иска да запази коланите си, ще трябва да търси нокаут в последния 12-и рунд!

Антъни Джошуа обаче бе твърде изморен, за да търси късен обрат на развоя и в крайна сметка загуби срещата със съдийско решение...

Ето и как протече цялата галавечер в столицата на Англия:

ГАЛАВЕЧЕР ДЖОШУА СРЕЩУ УСИК

Програмата на DAZN стартира точно по план - в 20:00 часа българско време. Началото бе дадено със зрелищни кадри и надъхващи слова, кратко обобщение на главното събитие за вечерта и кадри от "Тотнъм Хотспър Стейдиъм". След това зрителите бяха пренесени в своебразното студио, намиращо в стадиона, близо до самия ринг.

Водеща на коментарното студио е популярната Кейт Абдоу, като редом до нея застанаха професионалните боксьори Рой Джоунс-младши и Тони Белю.

5. Антъни Джошуа срещу Олександър Усик

ВСИЧКО за мача можете да прочетете в ТАЗИ ВРЪЗКА!!!

4. Лорънс Околи срещу Дилан Прашович

Агресивна ранна тактика от Околи в първи рунд, който опита да утвърди авторитета си с "ужилващи" ранни удари. Той се опитваше и да пригоди ситуацията за мощен удар с дясната си ръка - едно от най-добрите му оръжия. Прашович едва отправи няколко удара.

Втори рунд - надмощието на британеца продължи още по-осезаемо. 40 секунди преди края на рунда той изпрати в нокдаун своя опонент. Прашович се изправи, но след това получи още един много тежък десен удар в главата.

В третия рунд Околи далеч не спря с болезнените си удари. Той продължи да ги пласира и в тялото на Прашович и в крайна сметка черногорецът падна за втори път на земята и не стана повече (ВИЖТЕ ВИДЕО). Безпроблемна победа за Околи.

Така британецът записа успешна първа защита на световната си титла на WBO в полутежка категория.

3. Сони Мартинес срещу Кембъл Хатън

Мартинес се справи по-добре в първия рунд, а в последните моменти от него вкара няколко много добри ъперкъти. Те му дадоха самочувствие и уругваецът започна да се държи неуважително спрямо американския си опонент, като вдигаше победоносно и предизвикателно ръце, а до края на рунда избягваше с тяло ударите на Хатън.

В следващите два рунда Мартинес продължи да трупа точки с точни удари, докато Хатън отправи няколко добри удари в тялото и една отлична лява кука в рунд три, но защитата му продължи да бъде на много слабо ниво. В четвъртия рунд продължи с добрата си игра и дори записа най-добрия си рунд до момента, с което сякаш започна да обръща развоя.

В началото на пети рунд Хатън вкара удар с дясната си ръка - най-добрият му такъв до момента в мача. Мартинес показа увереност, че печели и се хвалеше и изтъкваше, което не бе прието добре от публиката.

Последният рунд номер 6 - Хатън продължи да преследва Мартинес из ринга и да бъде по-агресивен, но някои от неговите удари не бяха точни. Победителят ще бъде определен от съдийско решение.

В крайна сметка Хатън спечели с резултат 58-57 и 20-годишният боксьор продължава с победите (4 успеха и 0 загуби).

2. Ленин Кастийо срещу Калъм Смит

Смит започна много надъхано пред домашна публика и след първия рунд неговият щаб го предупреди да не бърза толкова за нокаута. Във втория рунд обаче Смит нокаутира своя съперник по ужасяващ начин, като Кастийо падна на земята неподвижно и сякаш получи гърч... (18+ ВИДЕО).

Медицински екип веднага се качи на ринга, за да окаже помощ на Кастийо, а камерите обяснимо спряха да го показват и излъчваха общ план на ринга. След няколко минути Смит бе обявен за победител след технически нокаут, но настроението на всички бе помрачено.

1. Максим Продан срещу Флориан Марку

Двамата започнаха по изключително динамичен начин, като размяната на удари стартира от самото начало. След първите 3 рунда нямаше боксьор, който да има голямо надмощие над другия. Стигна се и до първия нокдаун за нощта, след като именно в 3-ия рунд защитаващият титлата си Продан бе пратен на земята в нокдаун. Все пак той нямаше проблеми да се изправи и да продължи.

Албанецът Марку сякаш лека-полека взе преимущество над съперника си, тъй като пласира доста повече точни удари. Сблъсъкът обаче не приключи в 6-ия рунд, както Марку се бе заканил, че ще се случи.

Седмият рунд бе най-добрият за Продан до момента и пласира много опасни и силни удари! Постепенно Максим започваше да атакува повече, усещайки, че има какво да наваксва. Въпреки това неговият опонент се отбраняваше по превъзходен начин (ВИЖТЕ ВИДЕО).

В самия край албанецът дори спря да играе и избягваше сблъсъка, играейки единствено в отбрана, тъй като бе сигурен в успеха! В крайна сметка съдиите трябваше да определят победителя. Един съдия даде резултат в полза на Продан, но другите двама отсъдиха за Марку, който спечели първата битка за вечерта и грабна Интернационалната титла на IBF от Продан.

След мача Марку бе изключително щастлив. Той сподели, че хората го подценяват, но и че тепърва започва. Освен това албанецът посвети успеха си на неговата бременна жена.

ПРЕДИ ГАЛАВЕЧЕРТА

Разбира се, всички ще очакват най-вече "черешката на тортата" - Антъни Джошуа срещу Олександър Усик. Трябва обаче да отбележим, че двубоите преди тях далеч не са за подценяване и че в тях ще видим много стойностни боксьори, които ще оспорват съдбата на важни титли.

Всичко ще започне в 20:00 часа, като първият мач ще бъде между Максим Продан (Румъния, но роден в Украйна, 19 победи - 15 с нокаут, 0 загуби и 1 равенство) и Флориан Марку (Албания, 8 победи - 6 с нокаут, 0 поражения, 1 равенство) в 10 рунда. Мачът им ще е в полусредна категория и за Интернационалната титла на IBF.

След тях на ринга ще видим Калъм Смит (Великобритания, 27 победи - 19 с нокаут, 1 загуба) срещу Ленин Кастийо (Доминиканска република, 21 победи - 16 с нокаут, 3 загуби) - 10 рунда, и Кембъл Хатън (САЩ, 3 победи, 0 загуби) срещу Сони Мартинес (Уругвай, 2 победи, 4 загуби) в лека категория - 6 рунда.

И последният мач преди да видим Джошуа и Усик на ринга е очакван с най-голям интерес от подгряващите, както е и традицията. Лорънс Околи (Великобритания, 16 победи - 13 с нокаут, 0 загуби) ще има първа защита на световната си титла на WBO в полутежка категория срещу Дилан Прашович (Черна гора, 15 победи - 12 с нокаут, 0 загуби).

СТЪПКА ПО СТЪПКА: КАК ДА СЕ АБОНИРАМЕ ЗА ДЖОШУА - УСИК В DAZN?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички