В колко часа започва боксовият мач между Джошуа и Усик?


В колко часа започва боксовият мач между Джошуа и Усик?
Снимка: DAZN

14745 0

Тази вечер световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа ще се качи ринга, за да се изправи срещу задължителния претендент на Световната боксова организация (WBO) Олександър Усик. Девет месеца след победата над Кубрат Пулев хегемонът при най-тежките Джошуа отново ще се боксира, като този път негов съперник е бившият абсолютен шампион в полутежка категория Усик.

34-годишният украинец може да се похвали със само два мача в тежка категория, като дебютира в дивизията едва в края на 2019 година. Две години по-късно той вече има възможността да се бие за световния връх при най-тежките. Съдбата също "удари рамо" на Усик, който беше план "Б" за Джошуа. Британецът имаше намерението да се бие с Тайсън Фюри в мач за определяне на абсолютния шампион в тежка категория, но плановете се объркаха.

ЕТО КОЙ ЩЕ ИЗЛЪЧВА ЗРЕЛИЩЕТО ДЖОШУА - УСИК В БЪЛГАРИЯ

Фюри беше задължен да даде реванш на Дионтей Уайлдър, с когото ще премерят сили за трети път на 9-и октомври. Едва след това, ако и Джошуа, и Фюри спечелят мачовете си, те ще могат да си уредят така бленувания сблъсък. Първото препятствие е пред Джошуа, който тази вечер ще трябва да преодолее неудобния обратен гард на Усик, за да запише 25-а победа на професионалния ринг.

До момента Джошуа има само една загуба в тежка категория, дошла срещу Анди Руис през лятото на 2019 година. Тогава Ей Джей разполагаше с много кратко време да се запознае със способностите на Руис, който в последния момент беше избран за негов съперник. Сега ситуацията с Олександър Усик е сходна, като британецът имаше около три месеца за подготовка. Украинецът обаче няма почти никакъв опит в дивизията и е считан за абсолютен аутсайдер в мача.

Боксовата галавечер ще започне в 20.00 часа българско време с първия мач от програмата - Кристофър Оусли срещу Хасан Байсангуров. Следват още четири подгряващи мача от галавечерта, а основното събитие Джошуа - Усик се очаква да започне около полунощ (00.00 часа) българско време. Сблъсъкът между Джошуа и Усик все пак може да се забави, ако предходните пет мача се проточат във времето.

Боксовият сблъсък Джошуа - Усик ще можете да проследите НА ЖИВО в SportLive.bg!

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ДЖОШУА - УСИК ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички