Пълна програма за галавечерта за Джошуа срещу Усик - колко и какви боксови дуели ни очакват?


Пълна програма за галавечерта за Джошуа срещу Усик - колко и какви боксови дуели ни очакват?
Снимка: DAZN

10619 0

Най-голямото събитие в света на бокса до момента през годината вече е тук! Джошуа срещу Усик ще се състои след часове, а по традиция дългоочакваният сблъсък е "черешката на тортата" от цяла специална галавечер. Тя ще се състои в Лондон, Великобритания, на стадиона на гранда от Висшата лига Тотнъм ("Тотнъм Хотспър Стейдиъм").

Преди Антъни Джошуа да излезе на ринга срещу Олександър Усик, ще се проведат още четири на брой боксови мача, които ще ни подгреят допълнително за предстоящото зрелище. При три от тях ще се реши съдбата на важни за съответните категории титли (колани).

Ето и пълната програма за галавечерта в Лондон, която започва в 20:00 часа българско време:

1. Максим Продан срещу Флориан Марку

И двамата са на 28 години. Марку е от Албания и има 8 победи (6 с нокаут), 0 загуби и 1 равенство, докато Продан е от Румъния и има 19 победи (15 с нокаут) и също 0 поражения и 1 равенство. Техният мач е в полусредна категория и е за Интернационалната титла на IBF.

2. Кембъл Хатън срещу Сони Мартинес

Едва 20-годишният Хатън е от САЩ и ще излезе за своя 4-ти двубой на професионалния ринг, като до момента има само победи (нито една с нокаут). Негов съперник ще бъде 29-годишният уругваец Мартинес, който има 2 победи (0 с нокаут) и 4 загуби (0 с нокаут). Мачът е в лека категория.

3. Калъм Смит срещу Ленин Кастийо

31-годишният британец Смит (27 победи - 19 с нокаут, 1 загуба) загуби през декември миналата година своята световна титла на WBA в супер средна категория от Канело Алварес. Той ще опита да си поправи нов път към отличия в лека тежка категория, а съперник ще му бъде 33-годишният Кастийо от Доминиканската република (21 победи - 16 с нокаут, 3 загуби).

4. Лорънс Околи - Дилан Прашович

Срещата, която се очаква с най-голям интерес след основното събитие. Това ще е първа защита на световната титла на WBO в полутежка категория за 28-годишния британец Околи (16 победи - 13 с нокаут, 0 загуби). Негов съперник ще е 26-годишният черногорец Прашович (15 победи, 12 с нокаут, 0 загуби).

5. Антъни Джошуа - Олександър Усик

Както вече споменахме - "черешката на тортата", сблъсъкът, който всички ще очакват. Усик ще се опита да се докаже по възможно най-добрия начин в тази сравнително нова за него категория - като победи големия шампион Джошуа и му отнеме всичките колани. Претендентът на WBO има 18 победи, 13 от които с нокаут, и нито една загуба. Левичарят ще се опита да нанесе втора загуба на Джошуа след онази срещу Анди Руис. Британецът има и 24 победи (22 с нокаут).

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Ексклузивно пред SportLive: Тервел Пулев за боксовия сблъсък Джошуа - Усик

Гледай Джошуа - Усик ТУК!

Крещящ контраст: Джошуа срещу Пулев "бой" и закани, Джошуа срещу Усик... прегръдки, шеги и закачки (ВИДЕО)

Какво показа кантарът преди битката Джошуа - Усик?

Ето кой ще излъчва мача за световната титла 

Олександър Усик: От живота на село до световната боксова зала

Оръжието, с което Усик може да шокира Джошуа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички