Бруталните последни секунди, в които Джошуа едвам оцеля срещу Усик (ВИДЕО)


Бруталните последни секунди, в които Джошуа едвам оцеля срещу Усик (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

77453 0

Украинският боксьор Олександър Усик е новият световен шампион, след като победи категорично Антъни Джошуа и му отне 3-те престижни титли (на WBA, WBO и IBF). Това бе второ поражение за британеца след онова от Анди Руис, докато Усик остава без загуба в своята кариера.

Представянето на 34-годишния състезател изуми, тъй като той тотално доминираше над по-младия си и именит опонент. Олександър на няколко пъти се доближи много и до нокаута, като това важи особено за последните секунди от срещата.

В 12-ия рунд вече бе ясно, че ако се стигне до това съдийско решение да определи победителя, то може да бъде само едно. Вероятно самият Джошуа също го е осъзнавал, но така и нямаше възможността в края да потърси единствената развръзка, която може да му осигури успеха - а именно нокаут.

Дори напротив - неговият опонент бе по-близо от всякога до това. Усик буквално разби от мощни и бързи удари Джошуа точно в последните секунди, а ако британецът не се бе подпрял целия на въжетата зад себе си, не бе никак сигурно дали ще се задържи на крака.

В крайна сметка той не бе нокаутиран за втори път в кариерата му и остана прав до края. Усик пък бе повече от доволен от срещата и сподели след това, че е способен на много повече и това не е най-доброто от него.

Освен това Усик призна, че е тръгнал да нокаутира Джошуа, но се е спрял - ето защо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички