Дионтей Уайлдър срещу Тайсън Фюри: Най-чаканият реванш в света на бокса е днес!


Дионтей Уайлдър срещу Тайсън Фюри: Най-чаканият реванш в света на бокса е днес!
Снимка: Guliver/GettyImages

78754 0

След повече от година на трепетно очакване, феновете на професионалния бокс в тежка категория ще получат това, което искаха от момента, в който удари финалния гонг в "Стейпълс Сентър" по време на битката Дионтей Уайлдър срещу Тайсън Фюри - реванш между двамата непобедени титани в дивизията. 

След равенството между двамата, което според мнозина беше несправедливо и британецът е бил ощетен, топ боксьорите в тежка категория се изправят един срещу друг, за да определят кой ще остане единственият непобеден сред най-елитните представители на най-популярната дивизия в спорта. Битката този път е в Лас Вегас в неделя рано сутринта (българско време), а залогът е званието "непобеден шампион", титлата на WBC и специалния колан на боксовата библия "Ring Magazine". 

Всичко интересно преди, по време и след битката в "Града на греха" може да следите в нашия сайт, а също така не пропускайте да следите НА ЖИВО Дионтей Уайлдър - Тайсън Фюри в Sportlive.bg

Уайлдър - Фюри, епизод 1 

Причината за огромния шум около реванша, небивалия интерес към битката между Бронзовия Бомбардировач и Циганския крал и сериозните очаквания към дуела в Лас Вегас е първият сблъсък между двамата. В епична 12-рундова драма съдиите сензационно решиха да присъдят равенство в спора, като и двамата боксьори бяха разочаровани от крайния изход. Стигна се до там, че дори американски анализатори категорично да заявяват, че победителят е бил Фюри, но съдиите са ограбили победата му. 

И американецът, и британецът имаха своите аргументи в мача. Фюри беше абсолютно клиничен по време на 12-те рунда, след като показа изумителна защита, перфектно придвижване по ринга и отлични комбинации, които извадиха от ритъм Уайлдър. Американецът обаче отвръна с два нокдауна в мача, като вторият беше страховит. В 12-ия рунд той се хвърли да печели мача с нокаут, и беше убеден, че го е постигнал, след като вкара зверски десен прав, последван от ляво кроше, но като по чудо Тайсън Фюри възкръсна и се изправи секунда преди мачът на приключи (припомнете си ситуацията тук). В крайна сметка, равенството възтържествува, а това прави настоящият двубой още по-вълнуващ. 

Заканите между Фюри и Уайлдър 

Нямаше как да не се стигне до сблъсъци между двамата боксьори, след като за кантара беше забранен популярния фейс-оф, който да надъха допълнително зрителите. Причината, разбира се, беше фактът, че Фюри и Уайлдър едва не се сбиха ден по-рано в Лас Вегас. 

"Както и преди съм казвал, юмруците на Фюри са като възглавници. Затова успях да продължа да го поставям под напрежение в първия мач. Всички знаят, че Фюри не може да удря. Цифрите не лъжат, 2-годишната ми дъщеря удря по-здраво от него". Това бяха само част от заканите на Уайлдър към Фюри, като той бе категоричен, че ще довърши това, което започна преди малко повече от година и този път изобщо няма да позволи на британеца да се изправи. 

"Влизам в тази среща с нагласата да го нокаутирам. Знам, че не мога да спечели по точки, трябва ми нокаут. Заради това смених треньора си, това е планът ми за мача. Хората смятат, че или той ще ме нокаутира, или аз ще спечеля по точки. Обикновено обаче става обратното - той ще опита да се боксира, а аз ще търся нокаута", категоричен беше британецът, а той стигна и твърде далеч в грубостите, след като Тайсън Фюри намеси майката на Дионтей в спора между двамата

Големите от миналото за мегасблъсъка 

Толкова голям двубой няма как да премине и без анализите на част от най-големите боксьори от близкото минало.

Тайсън Фюри пръв сложи край на доминацията на Владимир Кличко в 12-рундов спектакъл, който шокира света в средата на миналото десетилетие. Украинецът е категоричен, че в предстоящия сблъсък може да има победител по два начина - Фюри по точки, или Уайлдър с нокаут

"Железния" Майк Тайсън, който беше едно от големите страшилища в тежка категория на професионалния бокс, изненада с думите си преди двубоя. Той не сподели как ще приключи срещата, но беше категоричен, че ще подкрепя Тайсън Фюри - така, както го е направил в първия мач. Коментарът му може да бъде счетен за изненадващ, тъй като Дионтей Уайлдър е първият американски боксьор в послдените 15 години, който се представя на изключително ниво в най-популярната дивизия. 

Друг велик боксьор от близкото минало - британецът Ленъкс Люис, пък беше контра на Железния Майк, след като той обяви Бронзовия Бомбардировач за най-добър в дивизията. "В момента най-добър в дивизията е Уайлдър, заради представянето си в последните си два мача. Двамата с Фюри са номер 1 и номер 2, като могат и да си разменят местата. В събота те ще могат да покажат кой е номер и 1 и кой е номер 2". 

Какво показа кантарът преди Уайлдър - Фюри

След като цяла седмица двамата си разменяха различни "любезности", в петък през деня в Лас Вегас (след полунощ) се проведе задължителният кантар преди битката. Оказва се, че и двамата са качили сериозно килограми спрямо предходния си двубой - нещо, което и двамата казаха по време на подготовката си, че ще направят. За статистиката остава фактът, че британецът тежи близо 124 килограма, докато Уайлдър е качил над 5 килограма в сравнение с предишния двубой и тежи 104 килограма. 

Хонорарите, които двамата ще получат за двубоя 

Официалните данни към момента сочат, че двамата ще получат по 5 милиона долара хонорар за това, че изобщо са на ринга. В същото време обаче и Уайлдър, и Фюри, ще вземат повече от 25 милиона долара (на човек), и то преди да бъдат изчислени парите, които ще приберат от продажбата на PPV (pay-per-view) пакетите, които се очаква да са по още няколко милиона на боксьор. 

Останалите сблъсъци в боксовата галавечер в Лас Вегас 

По традиция всеки голям двубой е придружаван от селекция от двубои, които да заредят феновете с емоции преди черешката на тортата. В зала "MGM Grand" ни очакват няколко вълнуващи сблъсъка, като основната карта започва в 04:00 часа българско време. Ето и кои са двубоите: 

Субриел Матиас - Петрос Ананян 

Амир Имам - Хавиер Молина 

Себастиан Фундора - Дание Люис 

Еманюел Наварете - Жео Сантисима 

Чарлес Мартин - Джералд Уашингтън 

За повече информация и всички последни новини преди Дионтей Уайлдър - Тайсън Фюри четете Sportlive.bg

ПОЛЕЗНИ ИНФОРМАЦИИ 

Къде да гледате мача Фюри - Уайлдър (вижте тук

В колко часа започва боксовото зрелище (вижте информацията тук)

Анализът на легендата Теди Атлас за мача (вижте го тук)

Неразказаната история за нокдауна, който промени кариерата на Уайлдър (вижте в тази статия)

Възкръсването на Фюри от "мъртивте" преди година (ВИДЕО вижте тук)

Единственият случай, в който са пращали Уайлдър в нокаут (ВИДЕО от ситуацията тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички