Забравена история: Дори на професионалния ринг Уайлдър е пращан в нокдаун


Забравена история: Дори на професионалния ринг Уайлдър е пращан в нокдаун
Снимка: Guliver/GettyImages

20964 0

В последните дни в САЩ се разпространява информация, че шампионът на WBC Дионтей Уайлдър никога не е изпадал в ситуация на нокдаун в тежка категория на професионалния бокс. Отвъд Океана обаче явно са забравили един случай през вече далечната 2010 година, когато все още неопитният американец беше пред угрозата да загуби, след като беше повален на ринга. 

Това се случва в двубой срещу неизвестния боксьор Харолд Скониърс на 15-и октомври във "Фентъзи Спринг Казино" в Калифорния. Букмейкърите дават лека преднина на Скониърс. Все още колебливият тогава Уайлдър започва двубоя превъзбудено и не обръща никакво внимание на защитата си. Това води до сериозни проблеми за него, а още във 2-ия рунд Скониърс успя да прати на пода своя опонент. С оглед на развоя на срещата обаче, това не е изненадващо, след като още с откриващия гонг Харолд се впуска в премерени атаки и дебне своя опонент, повеждайки рано-рано в резултата. 

Следете НА ЖИВО Дионтей Уайлдър - Тайсън Фюри

Едва в 3-ия рунд Уайлдър успява да се съвземе и започва да играе по-добре в защита, спазвайки дистанция, докато възстанови напълно координацията си на ринга. В 4-ия рунд Скониърс все още води в резултата по точки, но Дионтей успява да набере скорост, възстановява напълно позицията си и с брутален десен праща в нокаут съперника си. 

Интересен факт е, че по света почти не помнят този случай с американеца, а още по-съмнително е, че различни фенове, присъстващи на двубоя, през последните години са се опитали да споделят клипове от мача, но те биват изтривани от различните сайтове за видео споделяне (поне така твърдят хората). 

Въпросният двубой стряска сериозно Уайлдър, който започва все по-усилени тренировки, за да се превърне в машината, която е днес. Той работи здрави за подобряване на движението си с крака и да прекрати честите си залитания, до които се стигаше заради слабото пласиране на пивотиращия крак при опит за десен прав. Оттогава насам Уайлдър не просто не е изпадал в нокдаун, но и постигна част от най-паметните си победи и е шампион на WBC. 

Единственият съперник който реално затрудни американецът в последните 10 години, безспорно е Тайсън Фюри. Британецът изглеждаше, че ще спечели по точки в първия двубой между двамата, но в крайна сметка съдиите отсъдиха равенство. Това прави двубоят им в неделя рано сутринта изключително вълнуващ, а читателите ни могат да следят НА ЖИВО Дионтей Уайлдър - Тайсън Фюри в Sportlive.bg. 

Междувременно друг "забравен" от американските фенове и медии случай, свързан с Уайлдър, също изплува в последните дни. Оказва се, че по време на аматьорската си криера Дионтей е отнесъл зверски нокаут от руснак (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички