С 2 точни удара Берое сломи Левски, "син" защитник с дебютен гол, но и груба грешка (ВИДЕО)


С 2 точни удара Берое сломи Левски, "син" защитник с дебютен гол, но и груба грешка (ВИДЕО)
Снимка: facebook / levskiofficial

4074 0

Берое победи Левски с 2:1 в Стара Загора в мач от 15-ия кръг на Първа лига, в който "синият" защитник Кристиан Димитров се отчете с дебютен гол, но и с груба грешка!

Още в четвъртата минута домакините откриха резултата чрез Джани Политино. В края на първото полувреме Димитров възстанови равенството с първото си попадение с екипа на 26-кратните шампиони на България.

В 73-тата минута обаче, именно той допусна гаф в средата на терена, с който позволи на Леандро Годой да тръгне от центъра сам срещу Николай Михайлов и в крайна сметка да копне топката над стража за крайното 2:1 (по-надолу в статията можете да видите головете на ВИДЕО).

Левски бе без контузените Уелтън и Джавад Ел Джемили, а отсъствието на бразилеца определено си личеше, макар че тимът на Николай Костов владееше много повече топката (71:29) и отправи 7 точни (и 8 неточни) удара, докато Берое показа 100-процентова успеваемост със своите 2!

*В следващия кръг Берое е домакин на Пирин Благоевград (3-ти ноември), докато Левски ще гостува на Арда Кърджали в отложен мач от 7-ия кръг (1-ви ноември).

ВИЖТЕ: Класиране в Първа лига през сезон 202/24: Левски не се възползва от грешката на ЦСКА!

ПРОЧЕТЕТЕ: "Както мисля, утре има нов ден": Валери Божинов с безпощаден коментар за Левски!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

При отсъствието на Уелтън, Роналдо бе този, който започна на левия фланг. По десния пък действаше Марин Петков. 

ГОЛ - 1:0! При първата си по-опасна атака Берое откри резултата. Вини Трибуле получи извеждащо подаване, напредна и пробва удар между двама от границата на наказателното поле. Получи се рикошет и топката се озова в краката на непокрития Джани Политино, който успя да преодолее Николай Михайлов (ВИДЕО).

*Последва временно прекъсване на двубоя, тъй като фенове на домакините запалиха факли и димки, които пречеха на видимостта на ВАР.

Постепенно футболистите на Николай Костов започнаха да владеят повече топката и се настаниха по-трайно в половината на старозагорци, но липсваха чистите голови ситуации. В 21-вата минута Цунами центрира от лявото крило, а Родриго Ачинели увисна, но Марин Петков се размина с топката, пропускайки да я засече с глава.

Малко след това Ласо събори Фадига на около 25 метра пред вратата и получи първия жълт картон в срещата. Секунди по-късно и Николай Костов бе декориран в жълто заради това, че е излязъл от позволената зона край резервната скамейка. 

В 39-ата минута Рикардиньо стреля по диагонал от границата на наказателното поле, а топката премина на метър-два встрани от десния страничен стълб. 120 секунди след това Марин Петков изпълни корнер и "сложи" кълбото на главата на Рикардиньо, но той не успя да нанесе добър удар. В 43-тата Дарлан пусна хубав извеждащ пас към Цунами, а левият бек опита шут от въздуха, но той бе прекалено лек, за да затрудни Ачинели. 

ГОЛ - 1:1! Левски изравни секунди преди края на редовното време на първата част. Удар на Дарлан от 10-11 метра бе блокиран, след това Рикардиньо не успя да шутира добре от малък ъгъл, но топката отиде на пътя на Кристиан Димитров и той я прати във вратата на Берое. Това бе дебютно попадение за защитника със синия екип!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

*Двамата треньори извършиха по една смяна на почивката - Асен Митков замени Андриан Краев, а Тиаго Сейхас се появи на мястото на Стефан Гаврилов.

В 51-вата минута Марин Петков центрира от корнер, топката стигна до Рикардиньо, който си я овладя и опита да стреля, но се получи контакт с Вини Трибуле и бразилецът падна на земята, претендирайки за дузпа. Нито реферът, нито ВАР видяха основания да отсъдят такава.

В 55-ата Асен Митков получи жълт картон за нарушение срещу Енцо Ойос. Пет по-късно Хосе Кордоба се отчете с ключова намеса в защита, пресичайки извеждащо подаване. В 63-тата Фадига стреля силно в близкия ъгъл, но Родриго Ачинели парира. 

В 66-ата минута Фадига бе фаулиран на 25-6 метра фронтално срещу вратата на Берое. Асен Митков изпълни пряк свободния удар, но топката премина на сантиметри над напречната греда. 

Последваха още две корекции от треньорите - Преслав Бачев замени Рикардиньо, а Бруно Шмуц - Енцо Ойос. В 69-ата минута Асими Фадига опита нов силен изстрел, а кълбото прелетя на около метър над горната греда. 

ГОЛ - 2:1! В 73-тата минута Кристиан Димитров допусна груба грешка в средата на терена, с която позволи на Леандро Годой да тръгне от центъра и да излезе сам срещу Николай Михайлов, копвайки топката над стража на "сините" за нов аванс в полза на домакините (ВИДЕО).

Николай Костов реши да вкара Илиян Стефанов, изваждайки Дарлан. Заради честото спиране на играта, добавеното време на второто полувреме бе цели 10 минути, но в него Левски стигна само до едно центриране и неточен удар с глава на Цунами от изгодна позиция.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Берое: 23. Родриго Ачинели, 2. Густаво Каскардо, 3. Франко Рамос, 5. Лусиано Скуадроне, 6. Жодри Говеа, 9. Леандро Годой, 10. Енцо Ойос, 11. Джани Политино, 17. Едвин Ласо, 24. Стефан Гавраилов, 91. Вини Трибуле

Левски: 13. Николай Михайлов, 2. Жереми Петрис, 50. Кристиан Димитров, 33. Хосе Кордоба, 6. Цунами, 8. Андриан Краев, 37. Дарлан, 7. Роналдо, 97. Асими Фадига, 88. Марин Петков, 9. Рикардиньо

*Във втори пореден двубой Николай Михайлов е предпочетен пред Пламен Андреев. Контузеният Уелтън пък е заменен от Марин Петков. Андриан Краев, който не игра срещу Черно море заради вирус, се завръща в стартовия състав. Кристиан Димитров очевидно също е оздравял и ще стартира от първата минута в Стара Загора!

ПРЕДИ МАЧА

Левски се намира на четвъртата позиция в родния елит и е с актив от 26 точки, като влиза в мача срещу старозагорци след минималната победа с 1:0 на "Герена" срещу Черно море през изминалия кръг.

Берое ще стартира двубоя от 11-ото място в Първа лига със 17 пункта. Футболистите на Хосе Луис Ачиари съумяха да поднесат изненадата преди седмица, след като сломиха с 2:1 Локомотив Пловдив като гост на "Лаута".

През изминалата кампания Левски постигна "дубъл" над Берое. Първата среща в Стара Загора завърши с минималното 1:0 за "сините", а в ответната на "Герена" столичани отново се поздравиха с трите точки след 1:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички