Гол на 15-годишен феномен от Левски за България подлуди милиони, предсказаха му голямо бъдеще (ВИДЕО)


Гол на 15-годишен феномен от Левски за България подлуди милиони, предсказаха му голямо бъдеще (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

28631 0

Един от най-обещаващите таланти на Левски Стивън Жерард Гаоте привлече вниманието на цяла Европа. Това се случи благодарение на гола му за юношеския отбор до 17 години срещу Босна и Херцеговина. Още в 6-ата минута на евроквалификацията Жерард се разписа и откри резултата, но за съжаление двубоят завърши 1:1.

В социалните мрежи буквално полудяха по попадението му, а сред причините е и неговото име. Феновете на Ливърпул веднага направиха съпоставка с любимеца и легенда на клуба - Стивън Джерард, като заключиха, че младокът от Левски е кръстен именно на него. 

В "Х" той бе описан като "един от най-големите таланти в българския футбол в последните години". Видео с гола му има над 5 млн. гледания, а в коментарите най-често е споменавано името му, наричайки го "българския Стивън Джерард". 

Гаоте е роден на 19 февруари 2008 година, като е в академията на Левски от 2015 година. От началото на сезона има 14 мача и вкарал 6 гола. Той също така е викан и да тренира с първия тим на Левски на "Герена". Отборът се готви за гостуване на Берое, където едва за 4-ти път ще се оправя без Уелтън, откакто бразилецът е в отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички