Без победител в поредно скучно дерби между ЦСКА и Левски в Първа лига


Без победител в поредно скучно дерби между ЦСКА и Левски в Първа лига
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

21215 0

Столичните грандове ЦСКА и Левски не успяха да се победят след ново скучно равенство 0:0 в голямото дерби от първия кръг в шампионския плейоф в Първа лига. И "червени", и "сини" имаха своите положения за отбелязване на гол в мача, но попадения така и не паднаха, а точките бяха поделени. Това пък означава, че Лудогорец се нуждае от само една точка, за да подпечата 11-ата си поредна титла в елита на България.

На националния стадион "Васил Левски" двата тима предложиха повече битка, отколкото тактическо надлъгване. Първото полувреме бе скучно за многобройните фенове по трибуните, които не видяха нито един точен удар към някоя от двете врати. През втората част обаче двата тима заиграха по-открит футбол и се стигна до повече положения за отбелязване на гол, макар и те да останаха неоползотворени.

Похвала заслужават и двамата вратари - Димитър Евтимов, който бе избран за Играч на мача, както и Николай Михайлов, който също се отличи с няколко ключови намеси. Най-добрите положения за ЦСКА се откриха пред Греъм Кери, Маурисио Гарсес и Жеферсон в самия край на срещата, но и в трите ситуации не се стигна до гол. Уелтън пък изпусна най-чистото положение за Левски през втората част.

ДЕРБИТО ЦСКА - ЛЕВСКИ В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

В двубоя падна и нередовен гол, отбелязан от Гарсес заради очевадна засада. Жълти картони пък получиха Илиян Стефанов от Левски и Иван Турицов от ЦСКА, като и двамата ще изтърпят наказания заради натрупани картони. Стефанов ще пропусне реванша срещу Лудогорец за Купата на България, а Турицов пропуска следващите два мача за ЦСКА - срещу Славия за Купата и гостуването на Лудогорец в Първа лига.

Мачът се оказа дебютен за временния наставник на ЦСКА Алън Пардю, който зае мястото на напусналия Стойчо Младенов. Покрай тъчлинията липсваше и треньорът на Левски Станимир Стоилов, който изтърпяваше наказание. Това е пето дерби между ЦСКА и Левски, което се играе навръх Цветница, но за първи път се стига до равенство. Иначе във втори пореден мач двата тима не успяват да си вкарат гол, след като завършиха при резултат 0:0 и в началото на март.

След дербито ЦСКА остава на втора позиция с 53 пункта - на 11 точки зад Лудогорец, който се изправя срещу Славия и се нуждае от равенство, за да спечели титлата. Левски пък остава на пета позиция с 43 пункта - на две точки от четвъртия Черно море, който е в зоната за баражите за участие в евротурнирите. В следващия кръг ЦСКА гостува на Лудогорец, а Левски посреща Ботев Пловдив на "Герена".

СЕКТОР Г СКОЧИ НА РЪКОВОДСТВОТО НА ЦСКА СЛЕД ДЕРБИТО С ЛЕВСКИ!

ОТЗИВИ СЛЕД ДЕРБИТО ЦСКА - ЛЕВСКИ:

Играчът на мача за ЦСКА: За три дни Пардю трудно може да промени нещо

Класа от Алън Пардю - отличи Левски и похвали играчите на ЦСКА!

Помощникът на Мъри: Нямах слушалка в ухото, дербито с ЦСКА е дебют и бенефис за мен!

Мъри Стоилов избухна срещу съдиите след дербито с ЦСКА!

Филип Кръстев: И Левски, и ЦСКА трябва да съжаляват

Ники Михайлов обеща: Лятото Левски ще е още по-добър!

Даниел Боримиров беснее след ЦСКА - Левски: Спрете се бе, хора!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути на срещата ЦСКА опита да вземе инициативата и да се настани трайно в половината на Левски. Натискът на "червените" доведе до напрежение пред вратата на капитана Николай Михайлов, но опасни голови положения липсваха. "Сините" пък показаха, че могат да бъдат опасни при контраатаки, след като Уелтън се измъкна сам срещу вратаря, но прибърза с удара и го прати в аут.

В 18-ата минута Илиян Стефанов изведе Марин Петков по великолепен начин в наказателното поле, а след това играчът на "сините" падна на тревата след шпагат от страна на футболист на ЦСКА. Главният арбитър Георги Кабаков обаче прецени, че няма основания за отсъждане на дузпа. Минута по-късно отново Стефанов действа отлично пред вратата на ЦСКА и нанесе опасен удар, който обаче не намери целта.

В следващите минути двата отбора предложиха повече битка по терена и красивите футболни моменти липсваха. Левски обаче постепенно започна да става все по-опасен в предни позиции, а ЦСКА трябваше да се прибере в задни позиции, за да предпази вратата си от попадение. Първият картон в срещата дойде в 36-ата минута, когато Амос Юга получи официално предупреждение от съдията.

БОЖИНОВ УНИЖИ ЦСКА ЗАРАДИ ИГРАТА ИМ В ДЕРБИТО

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Алън Пардю извърши смяна, пускайки в игра Йоан Баи на мястото на Яник Вилдсхут. В първите минути на втората част Левски получи неприятна новина, след като един от най-добрите им играчи на терена - Илиян Стефанов, получи жълт картон. Това означава, че Стефанов ще пропусне предстоящия полуфинален реванш срещу Лудогорец за Купата на България заради натрупани картони.

В 58-ата минута ЦСКА имаше страхотен шанс да открие резултата, но ключова намеса на вратаря Николай Михайлов предотврати гол във вратата на Левски. Маурисио Гарсес намери Греъм Кери на стрелкова позиция в наказателното поле, който веднага опита удар към далечния ъгъл, но Михайлов успя да избие със сетни сили, изкарвайки топката в ъглов удар.

В следващите минути и Левски стигна до няколко добри положения за гол. В 64-ата минута Уелтън бе изведен на отлична позиция за удар. Той опита изстрел, но топката бе в обсега на Димитър Евтимов, който улови топката. Малко след това ЦСКА изпълни опасен пряк свободен удар, след който топката рикошира в играч на Левски и прелетя опасно близо до страничната греда, но в аут.

В 72-ата минута Маурисио Гарсес овладя на гърби отбила се топка в наказателното поле на Левски и веднага нанесе удар, който влезе в мрежата на "сините". Голът обаче бе отменен поради засада на Гарсес. Три минути по-късно жълт картон получи и Иван Турицов, за когото това означава, че ще пропусне следващите два мача на ЦСКА - реванша за Купата срещу Славия и гостуването на Лудогорец в Първа лига.

В 84' фантастичен пас изведе Маурисио Гарсес зад отбраната на Левски. Футболистът на ЦСКА се озова сам срещу вратаря Николай Михайлов, но нанесе кошмарен удар, който излетя над вратата на "сините". Късно в добавеното продължение на мача Жеферсон стреля много опасно с глава, но не успя да намери целта.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: Димитър Евтимов, Иван Турицов, Мено Кох, Карло Мухар, Брадли Мазику, Амос Юга, Жеферсон, Греъм Кери, Маурисио Гарсес, Яник Сони Вилдсхут, Жорди Кайседо

Левски: Николай Михайлов, Драган Михайлович, Сонко Сундберг, Келиан Ван дер Каап, Цунами, Андриан Краев, Филип Кръстев, Илиян Стефанов, Уелтън, Билал Бари, Марин Петков

ПРЕДИ ДЕРБИТО ЦСКА - ЛЕВСКИ:

Двата най-големи футболни клуба в България - ЦСКА и Левски, се очаква да сътворят поредния спектакъл за феновете на българския футбол. ЦСКА влиза в двубоя с треньорска рокада, след като Стойчо Младенов напусна "Армията", а на негово място застана английският специалист Алън Пардю. В Левски също имаха притеснения дали Станимир Стоилов няма да напусне клуба, но Мъри бе категоричен, че остава на "Герена" заради феновете.

И ЦСКА, и Левски са изключително близо до класиране за финал на Купата на България, след като "червените" спечелиха първия си полуфинал срещу Славия, докато "сините" надвиха Лудогорец като гост с 2:3 в изключителен мач в Разград. Именно тази среща ядоса Мъри Стоилов, който не бе доволен от съдийството в мача и цялостното състояние на българския футбол.

Преди да изиграят реваншите за Купата, ЦСКА и Левски ще трябва да хвърлят всички сили и в дербито помежду си, което може да доведе до размествания в позициите в шампионския плейоф в Първа лига. "Червените" са на 12 точки от първия Лудогорец и вече трябва да мислят да съхранят второто си място, тъй като Ботев Пловдив им диша във врата. Левски пък е пети и се надява да се бори за място в евротурнирите.

Левски се намира в страхотна форма и определено е в приповдигнато настроение след три шампионатни победи, както и успехът срещу Лудогорец в Разград, който бе чакан с години. ЦСКА и Левски вече се срещнаха два пъти през сезона - победа за "червените" с 2:1 през есента и нулево равенство през пролетта при много лоши метеорологични условия. Не най-благоприятното време за футбол се очаква и в днешната среща.

В днешния мач общо шестима играчи на ЦСКА и Левски трябва да внимават за картони, тъй като "висят" за реваншите в Купата на България

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички