Единственият гол на Мъри във Вечно дерби е на Цветница, вкарва за ЦСКА


Единственият гол на Мъри във Вечно дерби е на Цветница, вкарва за ЦСКА
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2981 0

ЦСКА и Левски се изправят днес в мач от първия кръг на шампионския плейоф. За шести път двата най-обичани български клуба ще мерят сили навръх Цветница. Именно около мачовете на този светъл празник Станимир Стоилов има любопитна история, която не е за пренебрегване.

На 24 април 1994 г. Мъри отбелязва единственото си попадение във Вечното дерби и не за кого да е, а именно с червената фланелка. Във въпросния ден "сини" и "червени" се изправят в мач без пряко значение за титлата, тъй като Левски вече си е осигурил 19-та титла, към момента под ръководството на Георги Василев – Гочето. Тогава времето отново е дъждовно, както се очаква да бъде и днес, а предстоящите шампиони се налагат над "армейците" с 4:1. Настоящият собственик на клуба Наско Сираков нанизва хеттрик, Петър Александров добавя едно попадение, а Мъри бележи за ЦСКА.

Любопитен факт е, че настоящият треньор на Левски има 254 мача за клуба и едва 19 за "червените", но именно за тях вкарва единственото си попадение във Вечното дерби.

За разлика от историческата 1994 г., днес ЦСКА влиза с леко предимство в мача, въпреки че в последните 5 срещи за първенството записаха само една победа. "Сините" са окрилени от победата над Лудогорец за Купата на България през седмицата и със сигурност ще впрегнат всички сили за успех над вечния съперник.

А ето защо "армейците" са задължени да победят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички