ЦСКА търси задължителна победа срещу Левски, Лудогорец може да стане шампион още днес


ЦСКА търси задължителна победа срещу Левски, Лудогорец може да стане шампион още днес

1816 0

Днес грандовете на българския футбол ще изиграят първите си срещи от шампионския плейоф в efbet Лига. Първо в 17:00 часа разтърсеният ЦСКА ще приеме вдъхновения Левски, в мач, който "армейците" трябва задължително да спечелят, ако искат да запазят теоретичните си шансове за титлата. "Червените" успяха да запишат само една победа в последните 5 срещи от първенството, като тази отрицателна серия се превърна в 12 точки изоставане от водача Лудогорец.

Този аванс означава, че при евентуален неуспех на ЦСКА във Вечното дерби и победа на Лудогорец, вторите ще си гарантират поредната титла, 4 кръга преди края на сезона. Шампионите посрещат Славия от 20:00 часа, като едва ли ще подходят лежерно, предвид загубата от Левски през седмицата с 2:3. Славия пък бе сразен именно от "армейците" по-рано през седмицата с 0:2, като и двете срещи бяха за Купата на България.

"Белите" ще играят само за честта си тази вечер. Те все още имат теоретичен шанс за третото място, но истината е, че те трябва да направят истински подвиг, за да вземат бронзовите медали. Така столичани по-скоро доиграват сезона и могат да играят без напрежение в оставащите срещи, като днес дори може да запазят сили за реванша за националната купа срещу ЦСКА.

Статистиката също не е на страната на "белите". Столичани никога досега не са побеждавали Лудогорец в Разград - 9 победи и 3 равенства, а головата разлика е 31:6 в полза на "орлите". Освен това Славия не успя да победи в последните си 5 гостувания, докато разградчани са в серия от 8 мача без загуба в първенството.

Ето в каква класация Жорди Кайседо победи Меси и Неймар!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички