БФС има нов временен шеф, Балъков подаде оставка (Всичко най-важно от днешния Изпълком)


БФС има нов временен шеф, Балъков подаде оставка (Всичко най-важно от днешния Изпълком)

5434 0

В днешния следобед  се проведе заседание на Изпълкома на Българския футболен съюз, на което бяха взети изключително важни решения за бъдещето на родния футбол. На заседанието стана ясно, че Михаил Касабов ще е временен шеф на БФС след оставката на Боби Михайлов, а Красимир Балъков вече не е национален селекционер.

Следете всичко най-важно около Изпълкома:

16:02 - Междувременно стана ясно, че единствено Кирил Домусчиев не е бил на заседанието на Изпълкома - ето повече подробности.

15:40 - Йордан Лечков ще трябва да търси нов национален селекционер, ето какво заяви по този повод.

15:22 - Балъков обаче вярва, че отборът може да се ккасира за Евро 2020.

15:20 - Красимир Балъков също се оттегли и вече не е национален селекционер - ето какво обяснение даде.

15:05 - Целият Изпълком подаде оставка след Михайлов, а Михаил Касабов ще е временен шеф - ето повече подробности.

14:50 - Борислав Михайлов обяви коя е най-голямата му грешка по време на управлението - ето каква е.

14:36 - Михайлов: В България няма черно тото

14:30 - А защо се стигна до расисткия скандал по време на двубоя с англичаните според Михайлов- вижте в този материал.

14:25 - Доскорошният шеф на БФС заяви, че не е познавал половината от титулярите срещу Англия.

14:16 - Борислав Михайлов обяви, че вече е подал оставката си, но тя не е заради искането от страна на Бойко Борисов. Ето кога е взел решението.

13:15 - Премиерът Бойко Борисов за пореден път коментира оставката на Борислав Михайлов, както и днешния Изпълком - ето какво заяви.

13:00 - Малко след 13 часа членовете на Изпълкома в БФС започнаха да се събират, като сред първите бяха Йордан Лечков, Атанас Фурнаджиев и Венцеслав Стефанов.

ИЗВЕСТНОТО ПРЕДИ ЗАСЕДАНИЕТО:

Ако Изпълкомът гласува оставката на бившия вратар, неговият пост трябва да бъде зает от някой от вицепрезидентите. Тъй като Йордан Лечков е кандидат за кмет на Сливен, той няма право да оглави съюза. Другият вицепрезидент Атанас Фурнаджиев също подаде оставка и Михаил Касабов стана фаворит да застане начело на организацията до насрочването на нов конгрес. Само два часа по-късно обаче Касабов заяви, че ако бъде избран за президент на БФС, незабавно ще свика конгрес и ще се оттегли.

Така на практика се появява вариант да бъде свикан извънреден конгрес, на който да бъде избрана личност извън Изпълкома. До този вариант може да се стигне, ако на заседанието бъде прието такова решение или ако една трета от футболните клубове го поискат.

Относно Балъков, положението е такова, че ако сам не подаде оставка, той ще бъде освободен от поста. Под ръководството на Балъков, който оглави България през пролетта, "лъвовете" записаха едно равенство и пет поражения (голова разлика 4:18), и без съмнение оценката за неговата работа ще бъде ниска.

До подадената оставка на Борислав Михайлов се стигна, след като в понеделник отборът ни претърпя унизителна загуба от Англия с 0:6 насред София, а расистките инциденти по време на мача добиха световен отзвук. Михайлов взе решение да се оттегли, часове след като оставката му бе поискана от Бойко Борисов. Премиерът бе категоричен, че ако Михайлов не напусне, държавата ще прекъсне всякакви контакти с БФС и ще спре всякакъв вид финансиране.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама