Йордан Лечков ще търси новия национален селекционер


Йордан Лечков ще търси новия национален селекционер
Снимка: БГНЕС

3145 0

В днешния ден на оставки в българския футбол стана ясно, че ще бъде търсен и нов национален селекционер, след като и Красимир Балъков се оттегли от поста си. С тази задача ще се заеме вицепрезидентът в оставка на БФС - Йордан Лечков.

"Дайте ми възможност, аз съм натоварен със задачата да намеря треньор. Всички в Изпълкома след президента си подадоха оставките. Обикновено всеки треньор си идва със свой екип, така че днес няма как да отговоря дали някой от щаба на Балъков ще остане, или ще го наследи", каза Лечков.

"Ние не бягаме от отговорност, подаваме си оставките. И дори след това пак съм натоварен със задача за новия треньор, но ето че не бягам от отговорност и ще довърша задачата. Ако исках да бягам, щях да кажа, че си подавам оставката и си отивам. Дава се свобода на действие на всеки треньор да избира футболисти и схема на игра, просто резултатите липсваха и затова имаме оставка, на Красимир Балъков. Въпреки това, доколкото разбирам, все още имаме шансове за класиране на Европейското първенство през Лигата на нациите”, завърши Лечков.

А кога и защо е решил да подаде оставката си като шеф на БФС Борислав Михайлов - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички