Швейцария ще опита да отскубне нещичко от мощната Италия на Евро 2020


Швейцария ще опита да отскубне нещичко от мощната Италия на Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

1106 0

Ден №6 от Европейското първенство по футбол поставя началото на втория кръг от груповата фаза с три зрелищни двубои. "Гвоздеят" в програмата е последен и противопоставя отборите на Италия и Швейцария! Срещата е от група "А", където са още отборите на Турция и Уелс. 

След "класическото" си начало (с победа с 3:0 над Турция) тимът на Италия е устремен към нова победа, която да им подсигури мястото в елиминациите на Евро 2020. Швейцария обаче взе само точка от мача си с Уелс в първия кръг и е задължена да търси нови точки в борбата си за продължаване напред.

КОГА Е МАЧЪТ ИТАЛИЯ - ШВЕЙЦАРИЯ

Двубоят е днес (16 юни), като ще се изиграе на "Стадио Олимпико" в Рим. Това дава сериозно предимство на "Скуадра адзура", тъй като ще има подкрепата на италианските привърженици. Срещата ще стартира в 22:00 часа българско време. Ще можете да следите нея и всички останали от Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg. 

Можете да видите и пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол.

НОВИНИ ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Италия вкара 28 гола и не допусна нито един в последните си 9 мача и това няма как да не носи положителна настройка в лагера на "Скуадра адзура". Въпреки това селекционерът на тима Роберто Манчини има известни кадрови проблеми, с които трябва да се справя още във втория си мач на турнира.

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ОТБОРА НА ИТАЛИЯ

Лоренцо Пелегрини е извън сметките на Италия заради контузия, а Марко Верати, Доменико Берарди и Алесандро Флоренци са под въпрос за двубоя с "кръстоносците". Манчини вероятно ще направи някои ротации в състава си, като е възможно да видим в игра Франческо Ачерби и Федерико Киеза. Треньорът обаче едва ли ще извърши повече промени заради важността на срещата.

Швейцария пък излиза срещу Италия с целта да вземе поне точка срещу именития си съперник, след като в първия мач направи "хикс" с Уелс. Добрата новина за селекционера Владимир Петкович е, че няма кадрови проблеми в състава си.

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ОТБОРА НА ШВЕЙЦАРИЯ

Бреел Емболо оправда доверието на треньора в първия мач и се очаква отново да поведе атаката на швейцарците. Арис Сеферович, макар и да разочарова в някои голови ситуации срещу Уелс, се очаква да бъде отново до Емболо в предни позиции. Денис Закариа също би следвало да се завърне в стартовия състав.

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА

Италия е спечелила последните си 11 мача на европейски първенства, като е вкарвала поне по 2 гола във всеки от тях. Въпреки това Швейцария се явява неудобен съперник за "Скуадра адзура", тъй като последните три мача между двата отбора завършват без победител.

Отборът на Швейцария не е побеждаван в 14 от последните си 15 мача на европейски първенства и ще иска да запази тази традиция. Тимът направи равен с Уелс в първия мач, докато Италия прегази Турция с 3:0. Италианците обаче срещнаха известни трудности в пробиването на турската отбрана.

СИТУАЦИЯТА В ГРУПА "А"

Италия е лидер в групата с актив от 3 точки, докато Швейцария и Уелс са с по 1. Турция засега е без точки в актива си, но това може да се промени в двубоя срещу Уелс. "Скуадра адзура" изглежда в най-добра изходна позиция за излизане от групата, но ще трябва да се постарае още малко, за да е сигурна в мястото си на елиминациите.

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

Италия: Донарума; Ди Лоренцо, Бонучи, Ачерби, Спинацола; Барела, Жоржиньо, Локатели; Берарди, Имобиле, Инсинье

Швейцария: Зомер; Елведи, Шар, Аканджи; Мбабу, Закариа, Джака, Родригес; Шакири; Емболо, Сеферович

ИТАЛИЯ - ШВЕЙЦАРИЯ: ИГРАЧИ НА ФОКУС

В предишния двубой Италия срещна сериозни трудности да пробие отбраната на Турция, а след това мачът се отвори и играта на "Скуадра адзура" потръгна. И срещу Швейцария италианците ще се нуждаят от попадение, което да отвори мача. Именно затова ще бъде много важно как Чиро Имобиле и Лоренцо Инсинье ще се справят пред противниковата врата.

За Швейцария двама футболисти направиха добро впечатление срещу Уелс. Един от тях, съвсем очаквано, беше футболистът на Ливърпул Джердан Шакири, който изигра силен мач за "кръстоносците". Бреел Емболо също впечатли и дори вкара попадение, демонстрирайки, че се намира в завидна форма. Тези двама играчи са способни да "отключат" опитната отбрана на Италия.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ МАТЕРИАЛИ ОТ ЕВРО 2020

ТОП 20: Най-скъпите играчи на Евро 2020

ТОП 10: Големите таланти на Европейското, които да следим 

Как е правилно: Евро 2020 или Евро 2021

Кристиано Роналдо и рекордите, които може да потроши на Европейското

Умиращ баща ще прекара последните си дни в гледане на сина си на Евро 2020

Въпрос №1 на Евро 2020: Трябва ли Еден Азар да играе изобщо? 

7 мача от групите на Евро 2020, които НЕ ТРЯБВА да изпускате! 

Роналдо атакува шокиращ рекорд на Евро 2020

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички