Португалия и Франция влизат в "смъртоносен" сблъсък на Евро 2020


Португалия и Франция влизат в "смъртоносен" сблъсък на Евро 2020
Снимка: Getty Images, колаж: SportLive

3712 0

Ден №13 от Европейското първенство по футбол слага край на груповата фаза. Днес (23 юни) ще стане ясна развръзката в "групата на смъртта" - F, в която са отборите на Франция, Германия, Португалия и Унгария. Голямото дерби противопоставя отборите на действащия европейски шампион Португалия и действащия световен шампион Франция.

КОГА Е МАЧЪТ ПОРТУГАЛИЯ - ФРАНЦИЯ

Двубоят е днес (23 юни), като ще се изиграе на стадион "Ференц Пушкаш" в Будапеща (Унгария). Така нито един от двата отбора няма да има домакинско предимство. Португалия се води символичен домакин срещата, която е с начален час 22:00 българско време. Ще можете да следите Португалия - Франция и всички останали срещи от Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg. 

Можете да видите и пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол.

НОВИНИ ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Европейският шампион Португалия едва ли е очаквал, че третият мач от груповата фаза на Евро 2020 ще е от толкова голямо значение за отбора, който е реално застрашен от отпадане. "Мореплавателите" са в трудна ситуация, в която се нуждаят от поне равенство срещу световния шампион Франция, за да са сигурни, че ще продължат към елиминациите на турнира. Тимът в никакъв случай не трябва да допуска ново разгромно поражение, защото това ще означава край на амбициите им за защита на трофея.

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ОТБОРА НА ПОРТУГАЛИЯ

Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош заяви преди двубоя, че тимът му се нуждае от освежаване и правилна тактика за мача с "петлите". Въпреки тежката загуба от Германия Сантош едва ли ще изневери на титулярния си състав и ще заложи на същите играчи и във важния мач срещу Франция. Всички футболисти на Португалия са в наличност, като Рубен Диаш трябва да внимава да не получи картон, тъй като в противен случай ще пропусне евентуалния следващ мач на отбора.

Що се отнася до отбора на Франция, световните шампиони изненадващо не успяха да победят Унгария, прекъсвайки серията си от пет поредни победи. Селекционерът на "петлите" Дидие Дешан обясни ситуацията за неговия отбор в групата по следния начин: "Побеждаваме Португалия и излизаме на върха в групата." Той е уверен, че Карим Бензема ще открие головата си сметка на Евро 2020.

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ОТБОРА НА ФРАНЦИЯ

За двубоя с Португалия Дидие Дешан няма да може да разчита на Усман Дембеле, който се появи като резерва срещу Унгария и се контузи. Всички останали футболисти са в наличност, като е възможно Дешан да прибегне до някои рокади. Бенжамен Павар е заплашен да пропусне следващия мач на Франция, ако бъде санкциониран с картон. Звездата на тима Антоан Гризман е уверен, че неговият отбор ще победи Португалия.

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА

Франция влезе със самочувствие на Евро 2020, след като победи с лекота отборите на Уелс и България. "Петлите" се справиха със световния шампион от 2014 година Германия на старта на шампионата, но след това не успяха да победят спромния тим на Унгария. Въпреки това Франция играе на високо равнище и остава фаворит за спечелването на Евро 2020.

Португалия от своя страна определено не показва играта, която демонстрира през шампионската 2016 година. Макар Кристиано Роналдо да чупи рекорд след рекорд, играта на тима не върви "по мед и масло", както му се иска на селекционера Фернандо Сантош. Измъчена победа срещу Унгария и тежко поражение от Германия определено не са оптималните възможности на иначе звездния отбор на действащия европейски шампион.

СИТУАЦИЯТА В ГРУПА "F"

Франция е лидер в групата с 4 точки, докато Германия и Португалия са с по 3. Унгария остава на дъното на таблицата с 1 точка. На този етап единствено "петлите" имат сигурно участие в елиминациите на Евро 2020. Германия и Португалия се нуждаят от поне равенство в последните си мачове, за да продължат напред. "Мореплавателите" може да продължат към 1/8-финалите и с поражение, но тогава ще има значение головата разлика и на останалите трети отбори, които са с по 3 точки.

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

Португалия: Руи Патрисио; Нелсън Семедо, Рубен Диаш, Пепе, Герейро; Данило, Ренато Санчес, Бруно Фернандеш; Бернардо Силва, Роналдо, Диого Жота

Франция: Лорис; Кунде, Варан, Кимпембе, Ернандес; Погба, Канте, Толисо; Гризман, Бензема, Мбапе

ПОРТУГАЛИЯ - ФРАНЦИЯ: ИГРАЧИ НА ФОКУС

Кристиано Роналдо продължава да върши чудеса по футболните терени, като безспорно е най-добрият футболист на Португалия и един от най-добрите на Евро 2020 въобще. Португалецът бележи гол след гол и чупи рекорд след рекорд, опитвайки да изведе отбора си до елиминациите. Неговата роля в мача с Франция ще бъде от решаващо значение за крайния изход от срещата.

В тима на Франция пък фокусът отново е върху Килиан Мбапе, който е истинско страшилище за всяка противникова отбрана. Ако Португалия заложи на по-офанзивен стил на игра, това ще отвори много пространства за бързия нападател на ПСЖ, който знае как да оползотворява контраатаките на своя отбор. Ако Португалия иска да спре Франция, то първостепенна задача ще бъде да опази Мбапе.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ МАТЕРИАЛИ ОТ ЕВРО 2020

ТОП 20: Най-скъпите играчи на Евро 2020

ТОП 10: Големите таланти на Европейското, които да следим 

Как е правилно: Евро 2020 или Евро 2021

Кристиано Роналдо и рекордите, които може да потроши на Европейското

Умиращ баща ще прекара последните си дни в гледане на сина си на Евро 2020

Въпрос №1 на Евро 2020: Трябва ли Еден Азар да играе изобщо? 

7 мача от групите на Евро 2020, които НЕ ТРЯБВА да изпускате! 

Роналдо атакува шокиращ рекорд на Евро 2020

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички