Европейско първенство по футбол: Португалия ще брани европейската титла - състав и очаквания


Европейско първенство по футбол: Португалия ще брани европейската титла - състав и очаквания
Снимка: Getty Images/Guliver

1990 0

Съвсем скоро започва Европейското първенство по футбол! То ще се проведе за 16-и път, но този път ще се състои в 11 града в 11 различни европейски страни. Шампионатът стартира на 11 юни и ще приключи на 11 юли 2021, а в него участие ще вземат 24 отбора. Днес Ви представяме отбора на Португалия:

Португалският национален отбор е настоящият европейски шампион по футбол, който ще опита да повтори историческото си постижение от Франция 2016 година и да защити трофея си. Тогава „мореплавателите“ се качиха на европейския връх за първи път, поведени от своя голям лидер, капитан и голмайстор Кристиано Роналдо. Петкратният носител на „Златната топка“ вече е на 36 години и е към края на своята кариера, но бъдещето пред иберийската страна продължава да е светло, тъй като разполага с много млади футболисти, изпълнени с потенциал. Безспорно настоящият състав на Португалия е сред най-силните като индивидуалности в историята на страната. Неслучайно тимът влиза като един от „скритите“ фаворити за спечелването на Евро 2020.

Любопитен факт от историята на Португалия на големите форуми е този, че страната пропуска първите 7 световни първенства по футбол, а в дебютното си завършва на 3-то място. Сходна е съдбата и на европейските първенства, след като не играе на първите 6 издания, а след това дебютира с бронз. „Мореплавателите“ са участвали на общо 5 полуфинала на Стария континент, като в 3 от случаите са губили. Те продължават напред през 2016 година, когато печелят турнира, както и през 2004 година. Именно тя е най-болезнената в историята, след като тогава играят финал на Европейското първенство на домашната сцена срещу аутсайдера Гърция и допускат голямата изненада, губейки с 0:1.

А ето и избраниците на Фернандо Сантош за Европейското първенство по футбол:

Вратари: Антони Лопеш, Руи Патрисио, Руи Силва

Защитници: Жоао Кансело, Рубен Диаш, Нелсон Семедо, Жозе Фонте, Пепе, Нуно Мендеш, Рафаел Герейро

Полузащитници: Данило Перейра, Жоао Палиня, Рубен Невеш, Жоао Моутиньо, Бруно Фернандеш, Ренато Санчес, Серджо Оливейра, Уилиам Карвальо

Нападатели: Педро Гонсалвеш, Андре Силва, Бернардо Силва, Кристиано Роналдо, Диого Жота, Гонсало Гедеш, Жоао Феликс, Рафа Силва

Разбира се, от посочените имена ще се разчита най-много на Кристиано Роналдо. Нападателят може да помогне на своя отбор не само чрез своите голове, но и чрез безценния си опит и съветите, които дава на терена и извън него. Освен всичко друго той ще опита да продължи брилянтната и невиждана своя серия от поне един гол на всеки голям форум, на който е играл.

Португалия попадна в много трудна група F, където са още отборите на последните два световни шампиона Франция и Германия, както и тимът на Унгария. Самото излизане от групата ще бъде сложно, но „мореплавателите“ са уверени в силите си. Прогнозата на SportLive.bg e, че Роналдо и компания ще се представят на добро ниво и ще достигнат полуфиналната фаза, където развитието ще зависи и от съперника.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички