Европейско първенство по футбол: Силна Франция ще опита да поправи грешката си - състав и очаквания


Европейско първенство по футбол: Силна Франция ще опита да поправи грешката си - състав и очаквания
Снимка: Getty Images

3765 0

Съвсем скоро започва Европейското първенство по футбол! То ще се проведе за 16-и път, но този път ще се състои в 11 града в 11 различни европейски страни. Шампионатът стартира на 11 юни и ще приключи на 11 юли 2021, а в него участие ще вземат 24 отбора. Днес Ви представяме отбора на Франция:

Френският национален отбор по футбол е считан от мнозина за най-силния откъм индивидуална класа на изпълнителите тим не само в Европа, но и в света. „Петлите“ разполагат с феноменални футболисти и ако те успеят да играят като едно цяло и се сработят на отлично ниво, трудно могат да бъдат спрени. Но това, разбира се, не е нещо ново за Франция. Страната е свикнала през годините да разполага с играчи от подобен калибър. А след спечеления преди 3 години Мондиал в Русия, сега е време за разплата. Футболистите на Дидие Дешан загубиха финала на последното европейско първенство по футбол след драматично поражение в продълженията от Португалия, като то дори бе на домашната сцена, което го направи още по-болезнено. Франция безспорно е сред топ фаворитите за трофея, въпросът е дали ще удържи на напрежението.

„Петлите“ участват в първото издание на европейско първенство по футбол (1960 година) и дори се класират на 4-то място. След това обаче идва голяма пауза от цели 24 години, докато играе отново на този формат. Завръщането обаче е повече от подобаващо – по шампионски. Именно през 1984 година Франция става европейски шампион за първи път, след като побеждава Испания във финала с 2:0. След още 16 години страната отново стъпва на върха в Европа (2000 година) след успех над Италия. 4 години преди това пък френският национален отбор по футбол остава на 3-та позиция. През 2016 година „петлите“ бяха уверени в трети голям триумф на Стария континент, но тогава дойде и голямото разочарование пред собствена публика.

Няма как да не отбележим завръщането на нападателя на Реал Мадрид Карим Бензема в състава на Франция след 5-годишно отсъствие. Дидие Дешан най-сетне реши да „уважи“ отличното представяне на Бензема и склони да направи компромис. Самият той призна, че го прави в името на страната. Това може да се счита и за голямата изненада в състава на „петлите“. А ето го и него:

Вратари: Уго Лорис, Стив Манданда, Майк Манян;

Защитници: Бенжамен Павар, Лео Дюбоа, Рафаел Варан, Курт Зума, Преснел Кимпембе, Клеман Ленгле, Лука Ернандес, Лука Дин, Жул Кунде;

Полузащитници: Н'Голо Канте, Пол Погба, Адриен Рабио, Корентен Толисо, Муса Сисоко, Тома Лемар;

Нападатели: Маркюс Тюрам, Кингсли Коман, Килиан Мбапе, Антоан Гризман, Оливие Жиру, Карим Бензема, Уисам Бен Йедер, Усман Дембеле.

Колкото и да е трудно изобщо да се отличат няколко души от този звезден състав, то може да се каже, че големите надежди на Франция са свързан с Килиан Мбапе. Въпреки че е само на 22 години, той вече е демонстрирал многократно какво влияние може да оказва върху сблъсъците на отборите, за които играе. Може би, ако той бе на миналото европейско първенство, щеше да донесе трофея, който избяга на „петлите“ поради невъзможността да вкарат някое от многото си положения.

Трябва да се отбележи, че националният отбор по футбол на Франция попадна в изключително тежката група F, където са още тимовете на Португалия, Германия и Унгария. Все пак очакванията са, че „петлите“ е тимът с най-големи шансове да излезе от тази група. Вече споменахме, че те са и един от големите фаворити (ако не и големият) за спечелването на трофея, но прогнозата на SportLive.bg е, че Франция ще стигне до полуфиналите, където ще отпадне.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички