Македония ще брани честта си срещу непобедимата Нидерландия на Евро 2020


Македония ще брани честта си срещу непобедимата Нидерландия на Евро 2020
Снимка: Getty Images, колаж: SportLive

1335 0

Ден №11 от Европейското първенство по футбол продължава с цели четири вълнуващи срещи. Мачът, който е без значение за крайния изход от груповата фаза, противопоставя отборите на Нидерландия и Северна Македония. "Лалетата" си осигуриха място на 1/8-финалите на надпреварата с две победи в първите си два мача, докато македонците безславно отпаднаха с две поражения. Сега Северна Македония ще опита да защити честта си и да не напусне турнира само със загуби, докато холандците ще гледат да съхранят сили за следващата фаза на Евро 2020.

КОГА Е МАЧЪТ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ - НИДЕРЛАНДИЯ

Двубоят е днес (21 юни), като ще се изиграе на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам. Това дава предимство на "лалетата", тъй като ще имат подкрепата на своите привърженици. Все пак символичен домакин в двубоя се води тимът на Северна Македония. Срещата ще стартира в 19:00 часа българско време. Ще можете да следите нея и всички останали от Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg. 

Можете да видите и пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол.

НОВИНИ ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

След като се превърна в първия отбор, който напуска Евро 2020, сега Северна Македония е мотивирана да се опълчи на непобедимия отбор на Нидерландия, който до момента има само победи. Двубоят за македонците е специален и поради друга причина - това ще бъде последният мач на легендата на отбора Горан Пандев с националната фланелка.

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ОТБОРА НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ

Селекционерът на Северна Македония Игор Ангеловски няма да може разчита единствено на Илия Несторовски, който е контузен. Останалите играчи са налични, така че треньорът ще може да направи и ротации с цел да даде повече игрови минути на някои от футболистите в отбора. За последно двата отбора се срещнаха през 2009-а, когато Нидерландия разгроми Македония с 4:0.

Що се отнася до отбора на Нидерландия, селекционерът на тима Франк де Бур все още не може да разчита на контузения Дони ван де Беек. Де Бур най-вероятно ще даде почивка на част от футболистите си в отбора, за да ги съхрани за елиминациите. Очаква се Дейли Блинд, Патрик ван Анхолт и Воут Вегхорст да седнат на пейката.

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ОТБОРА НА НИДЕРЛАНДИЯ

Люк де Йонг, Дониел Мален, Дави Клаасен и Оуен Вейндал най-вероятно ще получат шанс за изява. Мартен де Рон е заплашен да пропусне следващия мач, ако получи жълт картон, което означава, че може и да не се появи в игра срещу Северна Македония. Франк де Бур се отнесе с уважение към Македония преди мача и заяви, че неговият отбор няма да ги подцени въпреки позициите на двата отбора в групата.

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА

Нидерландия записа две победи в първите си два мача на Евро 2020, като първо победи Украйна с 3:2, а след това и Австрия с 2:0. "Лалетата" показаха някои слабости в играта си, особено в мача с украинците, но цялостно възпитаниците на Франк де Бур играят добър и атакуващ футбол. Северна Македония пък игра не лошо и в двата си мача до момента, но загуби и от Австрия (3:1), и от Украйна (2:1).

СИТУАЦИЯТА В ГРУПА "С"

Нидерландия е лидер с 6 точки - с три повече от втория и третия Австрия и Украйна, които се изправят един срещу друг в директен спор за второто място в групата. Северна Македония е на последното четвърто място без точки в актива си. Тимът обаче успя да вкара гол и в двата си мача на турнира до момента.

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

Северна Македония: Димитриевски; Ристовски, Велковски, Муслиу, Николов; Адеми, Алиоски, Барди, Спировски; Пандев, Елмас

Нидерландия: Стекеленбург; Дъмфрис, Де Лихт, Аке, Блинд, Ван Анхолт; Клаасен, Гравенберх, Вайналдум; Депай, Мален

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ - НИДЕРЛАНДИЯ: ИГРАЧИ НА ФОКУС

Няма спор, че играч на фокус в целия мач трябва да бъде Горан Пандев, за когото това е последен двубой с националната фланелка. Пандев пренаписа футболната история на Северна Македония, извеждайки отбора до първи финали на европейски първенства. Той заслужава подобаващо изпращане както от съотборниците си, така и от футболистите на Нидерландия. 

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ МАТЕРИАЛИ ОТ ЕВРО 2020

ТОП 20: Най-скъпите играчи на Евро 2020

ТОП 10: Големите таланти на Европейското, които да следим 

Как е правилно: Евро 2020 или Евро 2021

Кристиано Роналдо и рекордите, които може да потроши на Европейското

Умиращ баща ще прекара последните си дни в гледане на сина си на Евро 2020

Въпрос №1 на Евро 2020: Трябва ли Еден Азар да играе изобщо? 

7 мача от групите на Евро 2020, които НЕ ТРЯБВА да изпускате! 

Роналдо атакува шокиращ рекорд на Евро 2020

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички