Финландия се надява на чудо срещу Белгия и класиране за елиминациите на Евро 2020


Финландия се надява на чудо срещу Белгия и класиране за елиминациите на Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

1742 0

Ден №11 от Европейското първенство по футбол продължава с цели четири вълнуващи срещи. Една от тях противопоставя отборите на Финландия и Белгия. "Червените дяволи" си осигуриха място на 1/8-финалите на надпреварата с две победи в първите си два мача, докато "бухалите" на този етап са с победа и загуба и все още имат шансове за класиране към елиминациите. За тази цел те се нуждаят от максимално добър резултат срещу именития си съперник. 

КОГА Е МАЧЪТ ФИНЛАНДИЯ - БЕЛГИЯ

Двубоят е днес (21 юни), като ще се изиграе на "Крестовски" в Санкт Петербург. Срещата ще стартира в 22:00 часа българско време. Ще можете да следите нея и всички останали от Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg. 

Можете да видите и пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол.

НОВИНИ ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Финландия се нуждае поне от точка срещу Белгия и това налага използването на най-доброто от най-доброто - нещо, което не важи за техния съперник. Селекционерът на Финландия Марку Канерва определи мача с Белгия като "вероятно най-важният в историята на финландския футбол". Той подчерта, че до момента отборът му прави чудеса и е съвсем постижимо да играе в следващата фаза на турнира.

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ОТБОРА НА ФИНЛАНДИЯ

В щаба на Финландия няма кадрови проблеми. Йона Тойвио се появи в игра срещу Русия и показа, че е готов за игра. Опитният полузащитник Тим Спарв най-вероятно ще бъде използван от селекционера Канерва за мача с Белгия, след като не беше използван в предходния мач. Тимът ще заложи на познатата си схема 3-5-2 с активна роля на фланговите футболисти.

Що се отнася до отбора на Белгия, селекционерът на тима Роберто Мартинес няма да може да разчита на Торган Азар. Очаква се Мартинес да направи рокади в състава си с цел да съхрани основните си футболисти за елиминациите на надпреварата. Това ще отвори възможност за изява на футболистите, които играят по-рядко за отбора.

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ОТБОРА НА БЕЛГИЯ

Не е ясна причината за отсъствието на Торган Азар от отбора на Белгия. Факт е, че той е единственият играч на Белгия, който е застрашен от наказание, ако получи жълт картон. В тима на Финландия има няколко такива футболисти - Карама, Лод, Спарв, О'Шонеси. Звездата на тима Кевин де Бройне показа, че е във форма, след като се развихри в мача срещу Дания. Очаква се той да започне като титуляр срещу Финландия.

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА

Белгия записа две победи в първите си два мача на Евро 2020, като първо победи Русия с 3:0, а след това и Дания с 2:1. "Дяволите" играят добър футбол и изглеждат готови да се противопоставят на най-добрите нации в надпреварата. Финландия пък определено е една от приятните изненади на турнира, след като победи Дания с 1:0, а след това загуби от Русия с 0:1. Въпреки това тимът сериозно отстъпва от Белгия като класа и ще бъде много трудно да се противопостави на хората на Роберто Мартинес.

СИТУАЦИЯТА В ГРУПА "В"

Белгия е лидер с 6 точки - с три повече от втория и третия Русия и Финландия. На четвърто място е тимът на Дания без точки в актива си, който ще се изправи срещу тима на Русия. Равенство устройва Белгия за първото място в групата, докато Финландия се надява поне на точка, за да има шансове да се класира към елиминациите дори и от третото място.

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

Финландия: Храдецки, О'Шонеси, Араюри, Тойвио, Уронен, Камара, Спарв, Кауко, Райтала, Пуки, Лод

Белгия: Куртоа, Алдервейрелд, Денайър, Вертонген, Мюние, Де Бройне, Уитсел, Караско, Мертенс, Лукаку, Еден Азар

ФИНЛАНДИЯ - БЕЛГИЯ: ИГРАЧИ НА ФОКУС

Кевин де Бройне направи изключителен мач за Белгия при завръщането си в игра срещу Дания, като за пореден път показа какво влияние е способен да оказва върху играта на своя отбор, независимо дали става въпрос за Манчестър Сити или националния отбор на Белгия. Именно той може да се окаже "ключът" към трети пореден успех за белгийците на Евро 2020.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ МАТЕРИАЛИ ОТ ЕВРО 2020

ТОП 20: Най-скъпите играчи на Евро 2020

ТОП 10: Големите таланти на Европейското, които да следим 

Как е правилно: Евро 2020 или Евро 2021

Кристиано Роналдо и рекордите, които може да потроши на Европейското

Умиращ баща ще прекара последните си дни в гледане на сина си на Евро 2020

Въпрос №1 на Евро 2020: Трябва ли Еден Азар да играе изобщо? 

7 мача от групите на Евро 2020, които НЕ ТРЯБВА да изпускате! 

Роналдо атакува шокиращ рекорд на Евро 2020

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички