Президентът на Серия А с интересно изказване за Европейската Суперлига


Президентът на Серия А с интересно изказване за Европейската Суперлига
Снимка: архив

1161 0

Президентът на Серия А Лоренцо Казини коментира разединението на проекта за Европейска суперлига, както и предишната си подкрепа за Ювентус. Президентът на клуба Андреа Аниели е сред инициаторите на тази идея и продължава в усилията си тя да се реализира.

По-рано този месец Казини бе избран за нов президент на Серия А след оставката на предишния Паоло Дал Пино. Той е юрист и преподавател с дългогодишен опит по “спортен мениджмънт“. Надеждата е, че Казини може да помогне на лигата да се обедини след трудния период поради пандемията от коронавирус.

"Суперлигата се възприема като въпрос, който разединява, докато заслужава участието на всички клубове. От чисто лична гледна точка виждам причините, които са довели до това да си я представим, както в Италия, така и в други страни, но реформа от този тип не може да бъде разработена без внимателна оценка на всички ефекти върху цялата система“, каза той.

След това новият президент на първенството се спря на плюсовете и минусите на затворената система на лигата. "От опита ми в САЩ знам, че затворените лиги имат плюсове и минуси. Неслучайно НБА приема коригиращи мерки като жребия, размяната на играчи и други компенсаторни механизми", допълни той.

Накрая Казини отговори дали е голям фен на Ювентус, тъй като се говори, че е привърженик на отбора. "Бях до 11 март 2022 г. Сега съм фен на Серия А", категоричен бе той. А ето какво следва за Суперлигата.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички