Гриша Ганчев: Те са големите боклуци - проблемът е при тези, които дават парите


Гриша Ганчев: Те са големите боклуци - проблемът е при тези, които дават парите
Снимка: LAP.bg

49327 0

Гриша Ганчев се оттегли от ЦСКА, след като се зае с клуба през лятото на 2015 година. През годините бизнесменът все по-рядко даваше интервюта и публични изяви, така че всеки един такъв случай бе следен с огромен интерес - особено от феновете на "армейците".

Една от приятните изненади, които получиха от любимия си клуб, бе през месец май 2022 година. Тогава запалянковците имаха възможност да зададат своите въпроси под публикация на ЦСКА във Facebook, а Ганчев се зае с това да отговори на някои от запитванията.

Интересът беше огромен, а въпросите бяха стотици. Вече след напускането на Ганчев пък припомняме любопитно изказване оттогава. В него бе коментирана темата с честата смяна на треньори - една от големите критики на запалянковците към него.

Още: "Всичко е свързано": ЦСКА и промяната, "новите Домусчиеви", законът на ГЕРБ и ДПС

Той призна, че е съжалявал, че се е разделил само с двама от тях - Стамен Белчев и Нестор Ел Маестро (по ирония на съдбата това са и последните двама наставници, водили ЦСКА при неговия престой). Към другите обаче отправи сериозен укор. Той иронизира обвиненията за въпросните смени (и от треньори, и от играчи), като заяви, че все виновни са тези, които дават пари и че те били "големите боклуци".

Гриша Ганчев обясни честата смяна на треньорите, които правеше в ЦСКА

Гриша Ганчев обясни защо сменя треньорите в ЦСКА

"В последните пет години съжалявам за смяната на Стамен Белчев и на Нестор Ел Маестро. Пак да угодим на група или групи от хора, но си мисля, че повече няма да се повторят тези работи. Трябва да се знае едно, когато станеш треньор на ЦСКА, или на който и да е клуб, без значение, работата ти от сутрин до вечер е на терена с играчите и с твоя екип, а не по цял ден на телефона, срещи с привърженици, с журналисти.

И проблемът е все при тези, които дават парите: "Те са големите боклуци"; "Ние сме перфектните". Дайте да погледнем всички, които минаха през ЦСКА, къде са в момента. Моя грешка е сигурно, че не съм случил на треньор. Но животът е пред нас, мисля, че рано или късно ще уцеля. Защото съвременният треньор е преди всичко психолог, а после вече трябва със знанията, които има, да спечели играчите. Това е" - започва тогава с отговора си.

Още: Ще пострада ли ЦСКА финансово след напускането на Гриша Ганчев: Нагоре или надолу ще е бюджетът за сезон 2024/25?

Гриша Ганчев тогава споделя, че в България треньорите трябва да произвеждат играчите, защото не са Реал Мадрид или Ливърпул и да могат да купуват когото си поискат. Той отличи само Белчев и Ел Маестро, че са се справили с тази задача, като допълни, че именно там треньорите трябва да си заслужават големите заплати.

"Много ме дразнят някои треньори, защото сядаме, говорим, подписваме договори, минават един-два месеца, бият по един-два мача, приказките са забравени. И се почва - той си знае, че еди кой си му е дал кураж. Който и да е треньор е служител в клуба, на него му е обяснена политиката преди да започне, но само и само да се добере до договора - "да, така ще е".

Гриша Ганчев: Много грешки направих, една от тях е, че се доверих на професионални лъжци

Другото нещо - кой треньор, като махнем Стамен Белчев и Нестор, произведе играч. Произведе! Защото едно е да си Реал Мадрид или Ливърпул и да вземеш готови играчи. Защото при нас обстановката е друга и ние трябва да разполагаме с такива играчи, които имат качества и трябва да бъдат произведени. Затова се плащат такива големи пари на треньорите, за да произвеждат играчи" - завършва темата той. Заради това с треньорите, а и други причини - в последните часове легенда на ЦСКА разсипа от критики Гриша Ганчев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички