Реал Мадрид, Барселона и Ювентус планират да възродят Суперлигата


Реал Мадрид, Барселона и Ювентус планират да възродят Суперлигата
Снимка: Guliver/GettyImages

2554 0

Футболните грандове Реал Мадрид, Барселона и Ювентус планират да направят втори опит да формират Европейска Суперлига, която да се отцепи от УЕФА и да замени Шампионска лига.

Миналата пролет част от най-големите европейски клубове обявиха, че смятат да се отделят в Суперлига, но проектът бързо пропадна заради недоволството на феновете.

Реал Мадрид, Барса и Юве обаче отказаха да заявяват, че се отказват от проекта, а сега те ще се опитат да го рестартират, съобщава британският таблоид Мирър.

Очаква се през уикенда президентът на Ювентус и един от инициаторите на идеята Андреа Аниели да говори на бизнес среща, на която да даде повече подробности за новия и подобрен формат на Суперлигата.

Според информацията ще бъде премахнат един от детайлите, който най-много ядоса феновете - липсата на изпадащи отбори, като процесът на квалификация ще стане по-отворен и достъпен за повече клубове.

Друга идея на двата испански гранда и торинци е да създават нови силни клубове на места, където няма такива, като първите две дестинации са Дъблин и Люксембург. Новосформираните клубове също ще участва в Суперлигата.

При всички положения се очаква нов остър отговор от страна на УЕФА, като президентът на европейската футболна централа Александър Чеферин определи президентите на трите клуба като "шарлатани" миналото лято заради опитите им да се отцепят от Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички