Алегри след отпадането от Шампионска лига: В Европа има 10 отбора, превъзхождащи Ювентус


Алегри след отпадането от Шампионска лига: В Европа има 10 отбора, превъзхождащи Ювентус
Снимка: GettyImages

1144 0

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри изглеждаше раздразнителен по време на пресконференцията си след мача и неколкократно заяви, че сезонът на "бианконерите" не е пред провал.

На въпрос дали кампанията на тима трябва да се смята за катастрофална, той отговори: "Знаех, че хората ще говорят за провал в случай на отпадане, но това е интелектуална нечестност. Знам каква е стойността на състава", каза Алегри.

"От два месеца използваме едни и същи играчи, участваме в надпреварата за челната четворка и Купата Италия. Няма за какво да упрекна момчетата. Те правят необикновени неща", допълни той. "Бианконерите" загубиха с 0:3 от Виляреал в Торино във втория мач от осминафинала на Шампионска лига. Грандът от Торино отпадна в тази фаза на турнира за трета поредна година.

"Сезонът продължава, имаме цели за постигане. Разочаровани сме и ще направим своите оценки, за да подобрим отбора. Правим това всяка година. Също така трябва да бъдем реалисти. В Европа има десет отбора, които превъзхождат Ювентус. Не е срамно, това е факт".

Съгласен съм, че трябваше да се класираме днес, но не беше лесно. Сега е безсмислено да говорим, трябва да останем спокойни, да се съсредоточим върху първенството и Купата на Италия, за да видим дали можем да вземем трофей у дома", завърши италианският специалист. Може ли Ювентус да използва яда си, за да постигне немислимото в Серия А?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички