Масимилиано Алегри разкри: Два пъти отказах на Реал Мадрид


Масимилиано Алегри разкри: Два пъти отказах на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

1363 0

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри разкри, че миналото лято е постигнал споразумение да застане начело на Реал Мадрид, преди Ювентус да го потърси отново. В момента италианският специалист кара втория си период като треньор на гранда от Торино.

Алегри напусна "бианконерите" през 2019 г., въпреки че спечели 11 трофея за пет сезона. Периодите с Маурицио Сари и Андреа Пирло не бяха толкова успешни, колкото клубът смяташе, и поради тази причина президентът Андреа Аниели отново реши да го назначи за старши треньор.

"Беше точният момент. Можех да се върна и по-рано, но не го направих поради лични причини. Майка ми почина през 2018 г., така че не исках да се отдалечавам твърде много. Реших да се върна в Ювентус, защото имам силна връзка с отбора и собствениците, а също и за да бъда по-близо до сина си, който живее в Торино с майка си. Обичам да съм близо до любимите си хора", каза той пред сайта Calciomercato.com. 

"Не съжалявам (за отказаните оферти - бел. ред.), щеше да е страхотен професионален опит да водя велики клубове като Милан, Ювентус, Реал Мадрид, но в живота не можеш да имаш всичко. Горд съм, че бях треньор на Милан в продължение на четири години и че сега съм в Ювентус. Два пъти отхвърлих предложение на колоса от Мадрид . При първия път водих преговори за удължаване с Ювентус. Казах на Флорентино Перес, че вече съм дал думата си на Аниели", завърши Алегри. 

Миналото лято 54-годишният треньор подписа четиригодишен договор с Ювентус и е най-високоплатеният треньор в Серия А със заплата от 9 млн. евро годишно. "Бианконерите" имаха труден старт на сезона след напускането на Кристиано Роналдо през август, но от началото на годината са най-добрият отбор в шампионата и са непобедени в последните 16 мача. Наскоро Алегри изуми привържениците на Ювентус с интересен коментар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички