Макс Алегри отписа Ювентус от борбата за титлата, но сравни Душан Влахович с Мбапе и Холанд


Макс Алегри отписа Ювентус от борбата за титлата, но сравни Душан Влахович с Мбапе и Холанд
Снимка: Getty Images

1605 0

Старши треньорът на Ювентус Макс Алегри даде пресконференция преди утрешното домакинство на Верона от 24-ия кръг на Серия А. "Старата госпожа" е на пето място във временното класиране и изостава на 11 точки от лидера Интер:

"Клубът направи отличен зимен пазар, пристигнаха двама много важни футболисти. Душан Влахович вкара много голове и има характеристики на нападател, каквито ни липсваха. Заедно с Ерлинг Холанд и Килиан Мбапе са най-добрите нападатели в момента. Денис Закария е много добър технически и е интелигентен. Ще видим дали утре ще са на терена. Искам също така да благодаря на Родриго Бентанкур и Деян Кулушевски за отговорността, желая им най-доброто. Целта ни продължава да е същата - да се наредим сред първите четири отбора в класирането", каза той в началото и добави:

*Като стана въпрос за новите попълнения на Тотнъм - вижте как Антонио Конте атакува словесно Даниел Леви за някои решения на трансферния пазар!

"Може да играем с трима в атака, но ако е така, трябва да тичат. Предимството ни е, че имаме много повече качество напред, но не трябва да нарушаваме баланса на отбора. В последните 4 мача Ювентус не е печелил срещу Верона. Закария може да играе пред защитата, но утре е важен мач. Уестън Маккени е на разположение, но едва се върна. Утре няма да разчитаме на Мануел Локатели и Леонардо Бонучи, а Алекс Сандро даде отрицателен тест. Няма цялата отговорност да падне върху раменете на Влахович. Той е само на 22 години, много иска да се справи добре в Юве. Но отговорността е на всички. Със спокойствие трябва да подобрим процента ни на вкарани голове. Работихме добре по време на почивката".

"Хуан Куадрадо може да играе напред и назад в зависимост от нуждата. Федерико Бернардески ще бъде на линия следващата седмица. Важното е да продължим да играем като отбор. Дали нашият отбор е най-добрият? Първенството е специално, печели най-добрият, след това са вторият и третият. Ние трябва да сме между първите четири отбора. Нашият отбор се подобри през януари. Мисля, че трудно ще се преборим за титлата. Ще се опитаме да се борим с Милан, Наполи и Аталанта. Интер е извън нашия обхват и е фаворит за Скудетото", завърши пресконференцията си Алегри.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички