Едно обаждане убедило Алваро Мората да не отива в Барселона и да остане в Ювентус


Едно обаждане убедило Алваро Мората да не отива в Барселона и да остане в Ювентус
Снимка: Getty Images

1564 0

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри разкри, че се е обадил на нападателя Алваро Мората, след като клуба привлече Душан Влахович от Фиорентина през януари за 75 милиона евро плюс бонуси. Испанският национал беше близо до трансфер в Барселона, но до сделка така и не се стигна.

"Когато Влахович пристигна, веднага се обадих на Мората, за да му кажа, че искам той да остане в тима. Не се нуждаех от нищо повече, а само от няколко важни думи и се радвам, че той остана при нас. Влахович е отличен играч, но все още е много млад, Закария също се присъедини към клуба през януари и като цяло и при него се наблюдава израстване“, каза Алегри.

Сръбският национал вкара при дебютите си в Серия А и Шампионска лига с екипа на Ювентус и се разписа четири пъти в първите си девет участия с екипа на гранда от Торино. В последните мачове Алегри залага и на двамата, като Мората играе на крилото, докато Влахович води атаката на състава.

Престоят на Мората под наем в Торино приключва в края на сезона и от Ювентус ще се опитат да го договорят на по-ниска цена от договорените с Атлетико Мадрид преди две години 35 млн. евро.

Тази вечер "бианконерите" ще приемат Виляреал във втория мач от осминафинала на Шампионска лига след равенството 1:1 в Испания преди три седмици. Ювентус не се е класирал за четвъртфиналите от две години насам, тъй като беше елиминиран на този етап от състезанието през сезон 2019-20 под ръководството на Маурицио Сари и през 2020-21 с Андреа Пирло начело.

В същото време Алегри обяви супер новини преди реванша на Ювентус в Шампионска лига (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички