Франческо Тоти посъветва Ибра: Ако тялото ти позволява, не спирай да играеш


Франческо Тоти посъветва Ибра: Ако тялото ти позволява, не спирай да играеш
Снимка: Getty Images

1878 0

Легендата на Рома Франческо Тоти посъветва звездата на Милан Златан Ибрахимович да се доверява на тялото си, ако смята, че е способен да продължи да играе на най-високо ниво. Бившият нападател подчерта, че шведът не е в същата ситуация, в която беше самият той през последната година от кариерата си.

Тоти се оттегли преди пет години след един напрегнат сезон с тогавашния наставник на "вълците" Лучано Спалети. По това време бившият италиански национал бе навършил 40 години и не спадаше към групата на основните играчи.

Ибрахимович се бори непрестанно с контузии през този сезон, особено от началото на 2022 г., когато стартира в само два мача в Серия А и пропусна пет поради физически проблеми. Той няма да е на разположение в следващите десет дни заради болки в коляното.

"Моята ситуация беше различна от тази на Златан, каза Тоти пред La Gazzetta dello Sport. - Не бях имал много контузии, чувствах, че мога да дам своя принос, но стоях на скамейката. Играех само по пет или десет минути на мач. Последният сезон беше тежък, особено психически. Когато не играеш постоянно, особено на определена възраст, тялото не си почива, а започва да се изхабява", допълни той.

"В момента Златан не играе и мога да си представя трудностите, които изпитва, защото тялото му е машина, която изисква много. От това, което виждам отвън обаче, той иска да остане на терена, както и Милан иска да го задържи. Проблемът не е технически, а в игровото му време. Знам какво чувства, мисля, че знам въпросите, които си задава и желанието да се бори с реалността", завърши иконата в италианския футбол. 

Договорът на Ибрахимович с Милан изтича в края на сезона. Той е най-скъпоплатеният футболист в клуба със заплата от 7 млн. евро годишно. "Росонерите" обаче не са склонни да му предложат същото възнаграждение, ако 40-годишният играч реши да остане за още един сезон. Същевременно от Милан вече се оглеждат за наследник, ако се стигне до раздяла със Златан Ибрахимович. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички