Във Верона искат да съдят Балотели - сторило му се, че е обиждан расистки


Във Верона искат да съдят Балотели - сторило му се, че е обиждан расистки
Снимка: Getty Images/Guliver

1303 0

Интересна новина долетя от Италия и тя гласи, че от футболен клуб Верона искат да съдят нападателя на Бреша Марио Балотели. Причината за това е, че италианецът е "оклеветил" феновете на тима, обвинявайки ги в расистки прояви срещу него по време на мача между двата тима през уикенда.

Както е известно, нападателят искаше да напусне терена по време на мача, след като е чул расистки атаки от трибуните. Само след няколкоминутно убеждаване от страна на съотборници, противникови играчи и съдии Балотели остана на терена и довърши мача. Според Football Italia, петима членове на местния съвет във Верона са предложили да съдят играча и "всички, които несправедливо нападат Верона с клеветнически заявления".

"Недопустимо е Верона да бъде поставяна на подсъдимата скамейка, особено, когато нищо не е станало", заявили съветниците. Въпреки това, спортният министър на Италия Винченцо Спадафора призова клуба да осъди случилото се и да работи с ултрасите си, а кмета на града - да се дистанцира от скандала и да защити общността, която представлява. Неотдавна и Ромелу Лукаку от Интер стана жертва на расизъм, но фракция на неговия клуб му обясни, че преживяното не е било расизъм. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички