Фракцията на Интер "Curva Nord" към Лукаку: Маймунските звуци не са расизъм


Фракцията на Интер "Curva Nord" към Лукаку: Маймунските звуци не са расизъм
Снимка: Getty Images/Guliver

4975 0

Една от фракциите на Интер "Curva Nord" коментира нашумелия скандал, свързан с расизъм, към новото попълнение на отбора Ромелу Лукаку. Феновете смятат, че маймунските звуци, насочени към белгиеца, не са били с цел да го нападат.

Група от тифози, наречена "L' Urlo Della Nord", заяви, че нападателят "трябва да разбере", че в Италия запалянковците имат свои начини да "подкрепят отборите си и да изнервят опонентите". Затова те не смятат, че феновете на Каляри са нападнали Лукаку на расистка основа. В своята официална страница фракцията написа:

"Здравей, Ромелу, пишем ти от името на "Curva Nord". Да, точно така, тези, които те посрещнаха при пристигането ти в Милано. Много съжаляваме, че мислиш, че случилото се в Каляри е расизъм. Трябва да разбереш, че в Италия този проблем не е нашумял, както в много други държави от Северна Европа. Разбираме, че може да е изглеждало расистко, но всъщност не е така", споделят феновете.

"В Италия имаме свои "начини" да "помагаме" на своите отбори и да се опитваме да изнервяме противниковите играчи, не с цел да ги нападаме на расистка основа, а да ги объркаме психически, се казва в изявлението. - В нашата група има много различни етноси и винаги сме приемали играчи от всички точки на света. Въпреки това, използваме "този начин" срещу противниковите играчи и най-вероятно ще го използваме и в бъдеще. Ние и феновете на Каляри не сме расисти", завършват изявлението си тифозите.

Мнението на феновете е в опозиция на това, което се коментира в последните дни в Италия, че борбата срещу расизма трябва да започва от ранни детски години в училище. Според някои, феновете се държат различно на стадиона и извън него. Припомняме, че Ромелу Лукаку се обърна към Италианската футболна федерация за незабавни мерки срещу атаките към чернокожи играчи. А какво сподели другото ново попълнение на Интер- Алексис Санчес можете да прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички