Грозни сцени в Италия: Балотели едва не напусна терена след расизъм на Верона - Бреша


Грозни сцени в Италия: Балотели едва не напусна терена след расизъм на Верона - Бреша
Снимка: Getty Images/Guliver

2523 0

Грозни сцени белязаха мача между Верона и Бреша от 11-ия кръг на Серия А. Главен герой в тях беше нападателят на Бреша Марио Балотели, който бе подложен на расистки обиди от феновете на домакините. Италианецът вкара гола за своя тим при загубата с 1:2.

След като чу обидите по свой адрес, Балотели взе решение да напусне терена. Само след продължително убеждаване от страна на съотборниците си, съперникови играчи и рефери, а и след като ултрасите на Верона замлъкнаха, нападателят остана на терена. За успокоението на расистите спомогна и заплахата на диктора, че мачът може да бъде прекратен, след като домакините водеха в резултата.

Вчера подобен скандал беляза друг мач от Серия А - този между Рома и Наполи (2:1). Тогава феновете на "вълците", които поддържат добри отношения с неаполитанци, внезапно започнаха да скандират обидни думи към южняците. Реферът спря мача, а Един Джеко трябваше да убеждава феновете на своя тим да започнат да подкрепят отбора, а не да обиждат съперника. Неотдавна пък фенове на Бреша нападнаха на расистка основа звезда на Ювентус. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички