Трите причини, поради които Роберт Левандовски иска да напусне Байерн


Трите причини, поради които Роберт Левандовски иска да напусне Байерн
Снимка: GettyImages

5626 0

Бъдещето на звездата на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски след края на кампанията се превърна в една от най-обсъжданите теми в световния футбол. Контрактът му с баварския колос е до през юни 2023 г. и засега няма индикации, че иска да го поднови.

33-годишният играч е в Байерн Мюнхен от почти осем години, след като премина в тима през 2014 г. от Борусия Дортмунд. По време на престоя си в клуба той постигна изключителни успехи. Превърна се във водещ голмайстор и вдигна така бленуваният трофей на Шампионска лига.

Левандовски е изявил желание да напусне, тъй като баварският гранд не желае да удовлетвори исканията му и да го обвърже дългосрочно. Медиите в родината му тръбят, че освен ситуацията с договора му, съществуват още три подбуди, които тласкат Левандовски към мисълта да напусне Байерн през идния трансферен прозорец.

Първата причина, е, че 33-годишният нападател вярва, че е спечелил всичко възможно с Байерн Мюнхен.

Левандовски печели титлата в Бундеслигата всяка година, откакто е в клуба, той триумфира в Шампионска лига, Суперкупата на УЕФА, Световно клубно първенство(1), Купата на Германия (3), Суперкупата на Германия (5).

Освен това през миналия сезон капитанът на Полша подобри и дългогодишния рекорд на легендарния Герд Мюлер от 40 гола в една кампания в Бундеслигата, като завърши с 41 попадения. 

Втората причина се корени в това, че между Левандовски и някои други играчи в съблекалнята на Байерн Мюнхен липсва добра комуникация , особено с някои от по-младите състезатели в отбора.

Третият довод е, че не е напълно убеден в качествата на настоящия си треньор Юлиан Нагелсман и не привества тактическите му идеи.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Сериозен интерес към Левандовски проявява Барселона. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички