Определят Бензема като фаворит за Златната топка, Де Бройне и Левандовски му дишат във врата


Определят Бензема като фаворит за Златната топка, Де Бройне и Левандовски му дишат във врата
Снимка: Getty Images

1352 0

Карим Бензема е една от звездите на световния футбол през настоящия сезон, като само в Ла Лига се отчете с 24 гола и 11 асистенции след 27 мача за Реал Мадрид, а в Шампионска лига прави същински фурор – 11 гола и 1 асистенция в едва 8 срещи. Невероятната му форма е една от причините да бъде смятан за явен фаворит в надпреварата за Златната топка, но битката няма да е лесна. Френският L'equipe обяви четирима футболисти, които са спрягани за пряка конкуренция на френския национал, предвид силната им форма. Ето кои са те:

Кевин де Бройне (40 мача, 15 гола, 12 асистенции)

30-годишният белгийски национал записва поредния силен сезон с екипа на Манчестър Сити, като силното му представяне го превръща в неизменна част от машината на Гуардиола.

Атакуващият полузащитник се отличава със силната си игра в последните тридесет метра, като успя да вкара на Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Атлетико Мадрид в последните седмици. Очертава се футболистът да завоюва поредна титла във Висшата лига, както и да достигне до втори пореден финал в Шампионска лига.

Роберт Левандовски (47 мача, 52 гола, 8 асистенции)

16-и през 2016 г., 9-ти през 2017 г., 8-ми през 2019 г., 2-ри през 2021 г... Полската суперзвезда не спира да се изкачва в класирането за Златната топка, като тази година отново ще влезе в оспорвана битка за отличието. Той успя да класира родната си Полша за идния Мондиал, а борбата му в Шампионска лига продължава, въпреки загубата от Виляреал в първия четвъртфинал. Единственият сигурен трофей за Левандовски остава титлата в Бундеслига, където Байерн води с 9 точки на втория – Борусия Дортмунд.

Садио Мане (53 мача, 22 гола, 4 асистенции)

Звездата на Ливърпул може да вдигне куп трофеи до края на сезона, а междувременно остави съотборника си Мохамед Салах в сянката си на международно ниво. Сенегалецът триумфира драматично в Купата на африканските нации и остави Египет с празни ръце, а по-късно се разправи с тях и в плейофите за Мондиал 2022. Нападателят продължава борбата си за трофеи на три фланга - Висша лига, Шампионска лига и ФА Къп, а преди това мърсисайдци спечелиха Купата на Лигата.

Килиан Мбапе (45 мача, 40 гола, 27 асистенции)

"Младият шампион" има щастието през настоящия сезон да си партнира със суперзвездите Меси и Неймар, които имат много по-сериозен опит зад гърба си. Въпреки че ПСЖ отпадна за пореден сезон от Шампионска лига, Мбапе през цялото време водеше тима си към успехите със своята бързина и ефективност, които го правят трансферна цел номер 1 на редица топ клубове. Нападателят е водещ реализатор в Лига 1 с 20 попадения, също и при асистенциите – 14, докато Меси изостава с 1.

Фаворит за най-ценното индивидуално отличие остава Карим Бензема, който е във вихъра си през настоящия сезон както за Реал, така и за Франция. Нещо повече - грандът от Мадрид е изцяло зависим от Бензема, а Анчелоти изненада, заявявайки че не вижда нищо лошо в това. ,

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички