Роберт Левандовски казва ''да'' на Барселона


Роберт Левандовски казва ''да'' на Барселона
Снимка: Getty Images

14050 0

Барселона излезе на пазара, за да търси световна звезда, която да подсили новия спортен проект. Първото намерение на клуба беше да се наддава за Ерлинг Холанд, но по всичко личи, че норвежецът ще избяга предвид офертите, които получава от Манчестър Сити и Реал Мадрид.

Жоан Лапорта иска световна звезда и днес най-осъществимата операция е тази на Роберт Левандовски - футболист, който вече е съобщил пред своето обкръжение за желанието си да подпише с Барса, съобщава Diario Sport.

Отношенията на поляка с Байерн Мюнхен се влошават, защото му предлагат удължаване на договора само с още една година, a той смята, че цикълът при баварците е приключил. Приоритет на голмайстора е да играе в Ла лига и проектът, който стартира Шави го привлича.

Последната офанзива на каталунците за Левандовски не е започнала, докато се чака Холанд да вземе окончателно решение за бъдещето си този месец. Ако норвежецът реши да не подпише, Барса ще се опита ново попълнение в центъра на атаката и играчът на Байерн Мюнхен е най-достъпният вариант.

Ключът за преговорите минава през дълъг договор, от три до четири години, за да се постигне споразумение и най-вече футболистът да се принуди да напусне Байерн на възможно най-ниската цена. Има още една година от договора му и германският клуб не приема по-малко от 65 милиона евро, но тази цифра може да бъде намалена с включването на футболист. Байерн иска Сержиньо Дест и е готов да договори окончателната сума.

Левандовски много се харесва на Шави Ернандес. Треньорът иска футболист, който ще осигури повече от 20 гола на сезон . Холанд беше целта и Барса имаше интерес към Салах, но напускането на египтянина от Ливърпул е много сложно.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички